Els llocs de tèxtil i calçat tornaran al mercat ambulant municipal el dimecres

Per a garantir les zones de seguretat, s'alternaran les parades parelles amb les imparelles
0
0
Mercat ambulant Municipal. Davall, el regidor de Comerç, Lorenzo Martínez explica la nova distribució  que s'aplicarà dimecres que ve.
Mercat ambulant Municipal. Davall, el regidor de Comerç, Lorenzo Martínez explica la nova distribució que s'aplicarà dimecres que ve.

Les mesures de seguretat són importants i necessàries en un entorn que reunix 7.000 persones cada dia de mercat

A partir del pròxim dimecres els llocs de roba, calçat i altres productes no essencials tornaran al mercat ambulant municipal de Benidorm. Els tècnics municipals, en col·laboració i ateses els suggeriments dels venedors i veïns, han elaborat un pla de reobertura que contempla la volta a la zona superior de les parades d'alimentació i a la inferior el tèxtil. Així ho ha anunciat este matí el regidor de Comerç, Lorenzo Martínez.

El mercat ambulant és una "activitat molt demandada per la ciutadania", ha dit l'edil "però sempre –ha postil·lat– guardant les mesures higièniques sanitàries", tenint en compte la possible vulnerabilitat del col·lectiu que majoritàriament fa ús dels productes que es venen en esta mena d'instal·lacions i que, des de la reobertura, rep "una mitjana de 7.000 persones" tots els dimecres. "Una afluència –ha precisat– molt important de gent que, com a responsables, hem de garantir".

Lorenzo Martínez ha assenyalat que la instal·lació mantindrà la seua estructura tradicional. No obstant això, seguint les directrius dels decrets d'obertura del desconfinament, els Servicis Tècnics Municipals han hagut de reestructurar l'espai. "Aplicarem –ha informat Martínez– una reducció d'aforament del 50%". Això ve a suposar que "en aplicació de les mesures sanitàries", es plantaran la meitat dels llocs que s'aniran alternant, segons el seu número, els parells amb els imparells. Dimecres vinent serà el torn parell.

Amb estes mesures se certificarà "a través dels Servicis d'Inspecció Municipal i la Policia local" el compliment de totes les mesures que s'exigixen per a esta mena d'activitat. A més, es "continuarà garantint la seguretat en la zona de les instal·lacions esportives del Guillermo Amor" on escolars i esportives.

El projecte, que entrarà en vigor el dimecres, ha suposat l'actualització del Pla d'Emergència de la Covid-19 municipal. La Regidoria de comerç habilitarà en uns dies un espai d'informació en la pàgina web municipal i un correu electrònic per a atendre les consultes que veïns i comerciants realitzen.