Els joves d''Estiu 2020' s'aventuren en la història Benidorm a través del Castell

La Regidoria de Joventut programarà també visites al Tossal de la Cala a l'agost
0
0
Aventura 2020. Visita el Castell
Aventura 2020. Visita el Castell

Este matí, la trentena de joves que participen en la segona quinzena de juliol del programa 'Estiu 2020', han realitzat una visita guiada a l'origen de la història de Benidorm: es Castell. La Regidoria de Joventut, en col·laboració amb l'Arxiu Municipal que depén de Patrimoni Històric, ha organitzat este recorregut a través de la història de Benidorm.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, al costat dels regidors de Joventut, Jaime Jesús Pérez; Patrimoni Històric, Ana Pellicer; i Obres, José Ramón González de Zárate; han acompanyat als xiquets i adolescents durant el trajecte que ha sigut guiat per la tècnica responsable de l'Arxiu Municipal, Toya Blázquez.

Durant el recorregut, Blázquez ha revelat als joves que gràcies a les excavacions realitzades l'any passat es descobrix que "al Castell de Benidorm hi havia dos torres que estan en l'entrada amb una porta i un fossat", així com la resta de les dependències entre les quals ha destacat "l'aljub, el pati central i les dos muralles, l'oriental i l'occidental".

La tècnica municipal ha explicat que "En el segle XIX estes construccions van ser derruïdes i es va fer una espècie de zona d'esbarjo". Toya Blázquez també ha aclarit que l'estructura defensiva "no estava aïllada" sinó que "a més formava part d'un conjunt que es connectava amb les dos torres que tenim en Ponent i en Llevant, la Torre de l'Aguiló i la de Les Caletes."

Amb esta mena d'activitats, des de Joventut es pretén que "els nostres xiquets i jóvens coneguen les nostres arrels, la nostra cultura, les nostres tradicions, la nostra història. D'on venim i com hem arribat a ser el poble que som hui", ha assenyalat Jaime Jesús Pérez, qui a més ha defensat que és una manera ideal de donar a conéixer la "fantàstica obra d'excavació que es va realitzar l'any passat", realçada "ara amb els nous panells que [l'Ajuntament] ha instal·lat al Castell".

El responsable de Joventut creu que esta és "la via a seguir". Per això, dins de les activitats de l''Estiu 2020' "es fixaran visites" també al Tossal de la Cala, on els joves podran conéixer el 'castelum' romà durant el mes d'agost. Esta activitat cultural complementa l'ampli programa d'activitats que duen a terme els participants en l'activitat: tallers, rutes culturals, activitats de intel·ligència emocional, esports, jocs, senderisme, cuina, medi ambient, idiomes, jocs de taula i rol, o cinefòrum, entre altres.