El tram de Marqués de Comillas entre Jaume I i Maravall serà de doble sentit de circulació a partir de demà

La mesura es va proposar en el Consell de Mobilitat l'agost passat i es completa la reordenació del tràfic en el centre
0
0
El tram de Marqués de Comillas entre Jaume I i Maravall serà de doble sentit de circulació a partir de demà
El tram de Marqués de Comillas entre Jaume I i Maravall serà de doble sentit de circulació a partir de demà

Els canvis de circulació en 16 carrers s'estrenen sense incidents.

El tram de Marqués de Comillas que discorre entre l'avinguda Jaume I i el carrer Maravall serà des de demà, 5 de gener, de doble sentit de circulació, tal com es va proposar en el Consell de Mobilitat del passat 31 d'agost i es va ratificar en una sessió posterior d'este òrgan consultiu, del que formen part tots els grups de la corporació, tècnics municipals i representants d'associacions empresarials, socials i veïnals.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha indicat que esta modificació forma part de la bateria de propostes plantejades pels grups Ciutadans per Benidorm (CBM), Ciutadans (Cs) i Compromís-Los Verdes com a complement a les mesures dissenyades pels tècnics municipals per a reordenar el tràfic de la zona centre. Una reordenació necessària i obligada per la conversió en zona de vianants d'un nou tram del carrer Tomás Ortuño, que ha arribat a 16 carrers del centre i que s'ha estrenat "sense incidents".

De Zárate ha indicat que per a viabilitzar este doble sentit de circulació en Marqués de Comillas, s'han executat obres en les interseccions amb Jaume I i Maravall, que estaran finalitzes hui. Esta nit, al seu torn, es pintarà la senyalització horitzontal.

Amb la implantació del doble sentit de circulació es manté la filera d'aparcaments de la vorera dreta de Marqués de Comillas i se suprimix la del costat esquerre, en la qual només hi havia tres places d'estacionament lliure.

L'edil ha destacat que tant este canvi com els altres 15 operats "s'han fet des del consens i el diàleg" en el si del Consell de Mobilitat, atenent les demandes de la Policia Local i de col·lectius veïnals, i amb una planificació que arranca a la fi d'agost.

Entre els canvis demandats pels veïns està la semaforització de l'encreuament dels carrers Urà, Ondulada i Tomás Ortuño, o la millora de la visibilitat del pas de vianants d'esta última via de l'altura de l'edifici Pentàgon salvant la caseta de l'ascensor d'accés al pàrquing subterrani.

De Zárate ha destacat que "estos canvis i les obres que els han acompanyat beneficien la mobilitat a nivell ciutat i a nivell barris", ja que, entre altres coses, "es reduïxen els recorreguts" que han de realitzar els vehicles, "s'augmenten els itineraris dels veïns per a arribar als seus domicilis", "s'incrementa la seguretat" en tots els passos de zebra i "s'afavorix l'accés dels vehicles d'emergència" a tots els carrers de la zona de Maravall, plaça d'Espanya i Alfredo Corral.

El regidor ha felicitat a la Policia Local, tècnics municipals i concessionàries pel treball realitzat sobretot en la jornada d'ahir, en la qual es van implementar les modificacions més importants: la inversió del tràfic en els carrers Maravall, Puig Campana, Roldán, Rosal, Gesmil i el tram d'Apol·lo XI entre esta última i l'avinguda dels Ametlers. A més, ha demanat comprensió a vianants i conductors perquè "quan entenen estos canvis i comproven els seus resultats, veuran que ha sigut una decisió encertada".

Carrers amb noves direccions

Els carrers o places que han experimentat canvis són: Marqués de Comillas, Maravall, Urà, Mercuri, Verge de la Mercé, Plutó, plaça de l'Infant, Les Roses, Gesmil, Rosal, Apol·lo XI (un únic tram), Roldán, Puig Campana, Sant Antoni, La Garita i Tomás Ortuño.