El temporal de vent se salda a Benidorm amb 33 incidències, cap de gravetat

L'accés als centres escolars s'ha realitzat amb normalitat
0
0
El temporal de vent se salda a Benidorm amb 33 incidències, cap de gravetat
El temporal de vent se salda a Benidorm amb 33 incidències, cap de gravetat

En les últimes 24 hores s'han replegat entre 48 i 60 litres per metre quadrat en funció de les zones.

L'AEMET rebaixa a nivell groc a l'alerta per forts vents

El temporal de vent provocat per la borrasca Glòria s'ha saldat a Benidorm amb un total de 33 incidències comunicades a la Policia Local, cap de gravetat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, ha assenyalat que "les ratxes de vent no han provocat danys personals, encara que sí que han afectat alguns elements del mobiliari urbà i han provocat la caiguda de huit arbres en el terme municipal".

Segons ha informat Martínez, "des de la vesprada d'ahir i la nit d'este dilluns, la Policia Local ha atés un total de 33 incidències, totes elles relacionades amb el vent i cap de gravetat". Així, s'ha registrat la caiguda de 8 arbres i dos palmeres han hagut de ser abalisades davant el risc que es venceren. A més, han hagut de retirar-se branques i tanques d'obra caigudes en la via pública; mentre que el vent ha desplaçat contenidors en diversos punts del terme municipal. El regidor ha assenyalat que "en la vesprada d'ahir, per precaució, es va procedir a tancar els parcs públics de la ciutat, que segurament es reòbriguen al llarg del matí".

L'acció del vent ha provocat també la caiguda d'un fanal i un cartell publicitari, diversos cotxes han resultat danyats pel despreniment de branques. La Policia Local ha atés també diverses incidències relacionades amb l'enllumenat públic.

Al voltant de les 09.00 hores, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha rebaixat a nivell groc l'alerta per vent, però manté la taronja per a fenòmens costaners. "Sobre la base d'estos avisos –ha indicat- sembla que el pitjor d'este temporal ha passat, encara que les pluges es mantindran en les pròximes hores".

D'altra banda, l'accés als centres escolars de Benidorm s'ha realitzat amb normalitat, com també s'està desenvolupant amb normalitat l'activitat en estos. A conseqüència del temporal de vent, la Regidoria d'Educació ha rebut comunicació d'incidències en les instal·lacions d'alguns centres de Primària. L'edil de l'àrea, Maite Moreno, ha explicat que "en els centres escolars s'han produït alguns focus de goteres en corredors i aules, així com incidències puntuals de subministrament elèctric que van afectar en aqueix moment a ascensors, calderes i equips elèctrics". També s'ha produït la caiguda de dos arbres, que han sigut ateses abans de l'obertura dels centres.

Dades pluja

Segons les dades facilitades per la Regidoria de Cicle de l'Aigua, en les últimes 24 hores s'han recollit entre 48 i 60 litres d'aigua per metre quadrat en funció de les zones. On més ha plogut ha sigut en el Racó de l'Oix, amb 60 litres per metre quadrat. En els voltants de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) s'han registrat 48 litres per metre quadrat, i 56 en la zona de la Cala.

El regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha assenyalat que "les infraestructures hidràuliques de Benidorm han respost perfectament a estes pluges, si bé el cabal dels barrancs ha sigut significatiu a causa de les precipitacions registrades a l'interior de la comarca i que desemboquen a Benidorm". "Això ha provocat que en moments puntuals s'hagen produït xicotetes inundacions en la connexió d'estos barrancs amb la platja, però que s'han solucionat sense complicacions", ha apuntat.