El reajustament del pressupost municipal llança un augment de les inversions de prop de 550.000 euros

L'alcalde ha remés hui als grups de la corporació el document actualitzat, que contempla l'amortització anticipada del Pla d'Ajust
0
0
El reajustament del pressupost municipal llança un augment de les inversions de prop de 550.000 euros
El reajustament del pressupost municipal llança un augment de les inversions de prop de 550.000 euros

S'incrementa la despesa social i s'inclouen nous projectes com la renovació del carrer Polop, la restauració de la Torre de Morales i dotacions per a la Policia Local

L'equip de govern local ha remés hui als membres de la corporació l'esborrany actualitzat del pressupost municipal de 2019, que llança un augment de les inversions municipals en prop de 550.000 euros, segons han informat hui l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Hisenda, Aida García, els qui han recordat que el document original "es va elevar a ple el mes d'abril passat".

La titular d'Hisenda ha explicat que el temps transcorregut des de l'esbós d'aqueix esborrany ha fet necessari "realitzar ajustos en el Capítol 1" per a incloure les retribucions que es deriven de "l'aplicació immediata de la Valoració de Llocs de treball (VPT)", així com per a adequar el document a la situació actual. Segons García, "hem finalitzat aqueixos ajustos, incrementant a més en uns 550.000 euros nets el capítol 6 d'Inversions, que passa de 9.224.965,33 euros a 9.773.236,12".

L'alcalde ha destacat que a més de mantindre els projectes ja inclosos en el document d'abril, el reajustament del pressupost s'ha traduït "en l'aparició de nous projectes d'inversió". Entre estos destaca l'obra de remodelació del carrer Polop —per a la qual s'ha sol·licitat a més una subvenció a la Diputació Provincial—; la recuperació i reivindicació de la Torre de Morals; l'impuls d'un Pla d'Asfalt 2019; i incrementar i millorar les dotacions de la Policia Local amb l'adquisició d'un nou sistema de transmissions.

Així mateix, el document actualitzat recull també un augment dels recursos destinats al Pressupost Participatiu, i que "és el resultat de la vocació d'este govern de donar resposta a la participació ciutadana". Concretament, el Pressupost Participatiu creix en 21.000 euros, passant de 532.000 a 553.000 euros i atendrà amb més solvència les propostes del Consell Veïnal.

Pérez també ha destacat que el pressupost traslladat hui "recull, com havíem compromés, la cancel·lació anticipada del Pla d'Ajust, que en 2012 es va assenyalar per a 2023 i que estarà amortitzat 31 de desembre d'enguany". Segons l'alcalde, la cancel·lació anticipada dels préstecs del Pla d'Ajust deixa com a resultat "uns comptes més sanejats, que són la ratificació a la gestió econòmica feta en estos últims quatre anys".

L'alcalde ha conclòs que "parlem del pressupost més social en la història de Benidorm, que continua augmentant les partides de les àrees d'atenció a les persones, sense oblidar l'esforç inversor que hem recuperat i consolidat en els últims temps".

Els grups de la corporació disposen ara d'una mica més de dos setmanes per a estudiar i analitzar la proposta de pressupost, que s'elevarà a ple en la sessió ordinària de finals de juliol.