El ple aprova per unanimitat el contracte per a la neteja i manteniment de 61 edificis públics

0
0
El ple aprova per unanimitat el contracte per a la neteja i manteniment de 61 edificis públics
El ple aprova per unanimitat el contracte per a la neteja i manteniment de 61 edificis públics

També s'ha acordat destinar 450.000 euros a convertir en zona de vianants un tram del carrer Girona i fer en part el mateix a la part baixa de Tomás Ortuño

Benidorm limitarà les escultures d'arena en la platja a un certamen internacional

El ple ha aprovat per unanimitat els plecs de condicions del contracte de neteja i manteniment bàsic de les dependències municipals i centres educatius de Benidorm. Este contracte té una durada de quatre anys, amb possibilitat d'autoritzar altres dos -1+1-; un preu de licitació de 2.029.293,42 euros anuals; i inclou la neteja i manteniment d'un total de 61 edificis públics. A més, i com ha recordat el portaveu del govern local, José Ramón González de Zárate, en el plec s'han inclòs el conveni col•lectiu del sector, que arreplega la subrogació de les plantilles; i ha afegit que s'hi addicione també una clàusula perquè en el cas de jubilacions o baixes es done prioritat a persones de col•lectius amb dificultat per a trobar treball.

De Zárate ha detallat que estos plecs són fruit "del consens" i de les nombroses reunions que han mantingut els membres de la corporació amb els tècnics municipals per a millorar uns documents que, en origen, tenien ja el vistiplau tècnic i que van quedar sobre la taula en el ple de juliol.

També per unanimitat, el ple ha acordat "la no integració" dels taxis de Benidorm en l'àrea de prestació conjunta de la Marina Baixa. Este acord arriba a la vista de l'escrit de la Direcció territorial de Transports d'Alacant que proposava eixa integració i que Benidorm assumira la gestió d'eixa àrea de prestació conjunta. La decisió del ple està en sintonia amb l'expressada per les dos associacions del taxi.

Amb el vot de tota la corporació s'ha aprovat la modificació puntual del conveni amb Ecoembes; els estatuts del consorci universitari de la UNED de Dénia; i que els dies 13 i 14 de novembre de 2017 siguen festius locals. A més, s'ha acordat sol•licitar a la Generalitat Valenciana que inicie l'expedient per a concedir diploma de jubilació a un oficial i a un agent de la Policia Local.

Amb el vot majoritari s'ha donat llum verda a una modificació pressupostària per a destinar a obres en la via pública els 450.000 euros que es van reservar com a aportació municipal al projecte 'Benidorm Ciutat Turística Intel•ligent i Sostenible', atés que no s'ha aconseguit per al desenvolupament del mateix la subvenció del Ministeri d'Indústria, Turisme i Energia. Estos fons es destinaran a la conversió en zona de vianants del tram del carrer Girona comprés entre Esperanto i Dr. Orts Llorca, i també fer en part el mateix a la part baixa del carrer Tomás Ortuño. Així mateix, la modificació inclou destinar 40.000 euros a adequar com a espai polivalent el soterrani del centre social José Llorca Linares en lloc de la casa situada dins del parc de Foietes, després que un informe tècnic de Conselleria descarte la seua rehabilitació.

També per majoria s'ha aprovat les modificacions del Reglament de Règim Intern del Consell Veïnal, mentre que la corporació al complet ha donat suport a l'Autorreglament del Pressupost Participatiu 2017.

En la mateixa sessió, s'ha donat compte de la informació comptable, del període mitjà de pagament a proveïdors, de seguiment del pla d'ajust i de mesures de lluita contra la morositat corresponent al segon trimestre del 2016; així com del compliment de la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària en l'execució del pressupost durant el primer trimestre de l'any.

Se n'ha donat també de les gestions o accions realitzades per a complir diversos acords plenaris com el d'instal•lació de bancades en zones d'esbarjo, el sol•licitar accessos directes a l'hospital de la Vila Joiosa des de l'N-332 i instar a la Generalitat Valenciana al fet que el conservatori de Benidorm s'incorpore a la xarxa autonòmica.

Mocions de l'oposició
Per unanimitat, ha tirat endavant una moció del grup municipal per a crear un certamen internacional d'escultures d'arena. A més, i després de l'esmena del PP s'ha acordat, sobre la base de l'informe del tècnic de Medi ambient i del departament d'Imatge i Disseny del 2014 i principis del 2015, que no es realitze esta activitat en les platges de Benidorm –igual que ha ocorregut en els dos últims anys- més enllà d'eixe certamen i la durada del qual s'establirà en les bases a redactar.

Després de ser esmenada pel grup Ciutadans (C's), s'ha aprovat per majoria una moció del PSOE per a fer valdre les restes dels nius de metralladora que es troben en la Platja de Llevant, dotant-los de panells informatius.

Amb el vot dels 25 regidors s'ha aprovat la proposta del grup C's per a designar al pavelló central del Palau d'Esports l'Illa de Benidorm amb el nom de l'esportista olímpica benidormera de voleibol de platja Liliana Fernández Steiner.

Per unanimitat i a proposta de C's el ple ha acordat instar a la Direcció general de la Policia a ampliar els mitjans necessaris per a millorar el servici de l'oficina d'expedició del DNI i passaports de Benidorm perquè no es produïsquen cues i demores en les cites.

Amb el vot majoritari de la corporació ha tirat endavant una moció del mateix partit per a contractar a una empresa taxadora –homologada pel Banc d'Espanya- per a valorar el cost real de la construcció de l'estació d'autobusos. Després d'una esmena del PSOE, esta contractació i la corresponent taxació hauran de realitzar-se "en un termini màxim de dos mesos".

Per majoria, ha prosperat la moció de Compromís-Els Verds per a traslladar a la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural el suport de l'Ajuntament a la implantació del sistema selectiu de dipòsit, devolució i tornada d'envasos en els municipis valencians, així com la disposició de Benidorm a desenvolupar este projecte si es decreta la seua engegada en municipis de més de 50.000 habitants.

També amb el vot majoritari s'ha aprovat una moció del mateix grup, esmenada pel PSOE, per a estudiar una modificació en l'ordenança de Gestió de l'Ús Públic de les platges per a regular l'abandó d'hamaques, ombrel•les i altres estris en l'arena, i establir sancions sobre este tema.

La corporació al complet ha acordat, a proposta de Compromís-Els Verds, la constitució de la Comissió Mixta de Seguiment del Pla d'Acció Comercial de Benidorm per a establir, seguir i prioritzar les línies d'actuació per a dinamitzar el comerç local.

Finalment, per unanimitat, ha prosperat una moció del mateix grup perquè, entre altres coses, es realitze una campanya d'informació sobre l'ordenança de Medi ambient i de com mantenir neteja la ciutat, oferint als col•legis la possibilitat d'acollir tallers de conscienciació i de realitzar xarrades informatives a la població en general.

Moció d'urgència

Fora de l'ordre del dia, s'ha aprovat, amb el vot de tots els regidors presents, una moció d'urgència del PSOE, esmenada pel PP, perquè les regidories d'Educació i Esports consignen el pressupost necessari per a subvencionar el transport de joves esportistes de Benidorm que este curs realitzen els seus estudis d'ESO o Batxillerat en el Centre de Tecnificació Esportiva de Xest.