El Parc de Foietes acull l'exposició final del Projecte EDUSI per a optar a fons europeus destinats a millorar la ciutat

Conclou la campanya informativa 'Edusiónate' engegada pel Consell Veïnal i l'Ajuntament
0
0
 L'Ajuntament presenta l'exposició final del Projecte EDUSI a la ciutadania
L'Ajuntament presenta l'exposició final del Projecte EDUSI a la ciutadania

L'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador ha comptat amb el suport d'una Plataforma Ciutadana i arreplega les propostes de veïns i col·lectius socials

El Parc de Foietes va acollir l'exposició final del projecte amb el qual Benidorm aspira a rebre uns 10 milions d'euros procedents de fons europeus per a millorar la ciutat i la qualitat de vida de residents i visitants, després de moltes setmanes de treball per part de la plataforma cívica, nascuda en el si del Consell Veïnal, sota el lema 'Edusiónate' i encarregada d'impulsar la participació ciutadana i el debat entorn del projecte de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (EDUSI).

El nou projecte en el qual ja es treballa presa com el base el presentat a l'anterior convocatòria EDUSI i que arreplegava actuacions valorades en 23,7 milions a realitzar abans del 31 de desembre de 2023 i encaminades a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Concretament, estan relacionades amb millorar la qualitat i l'accés a les tecnologies de la informació (TIC), reduir les emissions de CO₂, protegir el medi ambient i l'eficiència en l'ús de recursos, així com lluitar contra la desigualtat i la pobresa promovent polítiques d'inclusió.

La zona d'actuació de l'EDUSI és l'eix Beniardà-Jaume I, que engloba la part alta de la Colònia Madrid, així com la zona del barri dels Tolls més pròxima a la plaça de bous, i l'entorn de Jaume I amb especial incidència en l'àmbit d'influència d'Alfredo Corral. Este àmbit es completa amb una àrea periurbana en la qual s'engloben tots els entorns naturals dels barrancs, tota la zona paral•lela a la línia del TRAM, els parcs existent i també dues grans zones verdes: El Moralet i l'entorn de la rotonda de la Séquia Mare.

L'alcalde de Benidorm Toni Pérez, va encapçalar la delegació de la corporació que va assistir a la presentació final de l'EDUSI i va agrair el treball i la implicació de tots els departaments municipals, especialment els de Participació Ciutadana i Escena Urbana, dirigides pels regidors María Jesús Pinto i José Ramón González de Zárate, respectivament. L'acte celebrat en el Parc de Foietes suposa la culminació de la campanya informativa i dels tallers de treball transversals que s'han anat duent a terme per a implicar amb les seues propostes a tota la ciutadania en general, al seu teixit empresarial, associacions culturals, col·lectius socials i turistes.

L'alcalde va resumir la transcendència del projecte EDUSI rememorant el document que en 1955 va presentar l'alcalde de llavors, Pedro Zaragoza, "Així serà Benidorm", en el qual ja es traçaven les línies mestres de la ciutat que es volia fer i que a l'any següent es van plasmar en el primer Pla General d'Ordenació Urbana. Toni Pérez va recalcar que l'EDUSI suposa actualitzar eixe pla de desenvolupament més de 60 anys després adaptat a la nova realitat i aplicant un model de creixement intel·ligent, sostenible i integrador. "Des de l'aprovació del Pla General -va dir-, hem fet moltes coses i les hem fet molt bé per a desenvolupar projectes vitals i seguir creixent, una línia -va agregar-, en la qual hem de continuar treballant perquè les propostes que hi ha en l'EDUSI es facen realitat fins i tot si al final del procés tenim recórrer als nostres propis recursos si no arriben els fons europeus".