El Low Festival'16 deixa a Benidorm un impacte econòmic de 14 milions d'euros

0
0
El Low Festival'16 deixa a Benidorm un impacte econòmic de 14 milions d'euros
El Low Festival'16 deixa a Benidorm un impacte econòmic de 14 milions d'euros

L'impacte directe ha sigut de 9,2 milions, mentre que el mediàtic ha superat el 5

El 85% dels assistents van passar 3 dies o més en la ciutat i el 90% la recomana i vol tornar

La sisena edició del Low Festival a Benidorm ha deixat en la ciutat un impacte econòmic de 14 milions d'euros, la qual cosa suposa millorar en un milió els resultats de l'any anterior. Este increment s'ha reflectit tant en l'impacte directe com en el mediàtic, segons les xifres de l'estudi elaborat per l'organització del Low a través de diverses fonts de dades i presentades este dijous per l'alcalde, Toni Pérez; pel director de l'esdeveniment, José Piñeiro; i pel responsable de Comunicació del festival, Sergio Moreno.

La despesa directa feta pels assistents en allotjament, restauració, compres i servicis a Benidorm s'ha traduït en 9,2 milions d'euros; mentre que l'impacte en mitjans de comunicació va superar els 5 milions, la major part d'ells en els cinc mesos previs al festival.

L'alcalde ha assegurat que estos resultats evidencien que "la fórmula i oferta Benidorm-Low funciona" i ha afegit que "esta edició el festival ha marcat un nou sostre amb un record d'assistència -78.000 persones- i d'excel·lència quant a la qualitat artística i de producció".

D'entre totes les dades de l'estudi, Pérez ha destacat diversos "fonamentals per a la ciutat", com que "el 90% dels 'lowers' recomana Benidorm i el festival i tornaria", i que "el 85% dels assistents van passar en la ciutat més de tres dies". Sobre açò últim, l'alcalde ha incidit que ha crescut el percentatge d'assistents que "escullen el festival i Benidorm com les seues vacances d'estiu", ja que el 32% dels 'lowers' van romandre en la ciutat quatre dies o més.

El director del Low, per la seua banda, ha posat l'accent en el grau de fidelitat del festival, ja que el 65% dels assistents ja havia estat en edicions anteriors; i ha afegit que el 66% dels 'lowers' procedixen de fora de la província d'Alacant, destacant el públic madrileny. A més, ha posat l'accent en el binomi Benidorm-Low, afirmant que la ciutat permet "tenir el millor d'un festival urbà i el millor d'un festival de platja".

Piñeiro ha indicat que es treballa ja en l'edició del 2017, per a la qual hui s'han posat a la venda els abonaments normals, VIP i VIP POOL, i de la qual en aproximadament un mes es donaran a conéixer els primers noms del cartell. Mentrestant, l'organització barreja noves accions, entre elles algunes orientades a millorar l'experiència del festival per als qui acudixen al Low amb els seus fills. Així mateix, és possible que s'aprofundisca en la col·laboració amb les associacions locals, després del 'feedback' que es va aconseguir amb la nova festa prèvia a l'obertura del festival que es va fer en Llevant de la mà de l'Ajuntament i Ociobal.