El document de l'Estació d'Autobusos apareix en l'àrea d'Intervenció

El portaveu del govern municipal, González de Zárate, apel·la al diàleg i al consens per a solucionar l'expedient sense que supose una càrrega a l'Ajuntament
0
0
El document de l'Estació d'Autobusos apareix en l'àrea d'Intervenció
El document de l'Estació d'Autobusos apareix en l'àrea d'Intervenció

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular, José Ramón González de Zárate, ha eixit al pas de les declaracions dels portaveus de l'oposició, en relació amb l'aparició del document signat per l'empresari Enrique Ortiz, en el qual acceptava que fóra la nova concessionària la que pagara la indemnització en cas de resoldre el contracte.

De Zárate ha explicat que "la setmana passada, per llançar llum a un assumpte i en llaures a la màxima transparència, quan alguns van posar en dubte l'existència d'eixe document, vaig comparéixer i, per a col·laborar en l'esclariment d'este assumpte, vaig lliurar una còpia del document que a mi em consta que fins al 22 de setembre del 2009, data de la moció de censura, estava en l'expedient de l'Estació d'Autobusos. Hui, quasi 10 anys després, el que s'ha comprovat (en realitat des de divendres passat, que és quan de forma immediata es va traslladar a tots els membres de la Corporació per la Secretaria General seguint instruccions d'Alcaldia), és que un exemplar original del document cercat estava, pel que pareix sempre va estar, en este Ajuntament i, segons es manifesta per qui ho ha lliurat a l'Alcaldia, estava en les dependències d'Intervenció. Es demostra que eixe document no ha eixit de la casa i que, en cap moment, eixe exemplar, no l'ha tingut guardat cap polític de cap partit".

El portaveu ha explicat també que "en el passat ple, i per raó de la còpia per mi lliurada i la meua compareixença, alguns grups de l'oposició van elevar una moció per a abordar esta qüestió. La predisposició i la transparència d'este govern ha sigut plena. I ara, quan sens dubte hi haurà coses a aclarir com es vorà en eixa comissió, alguns s'apressen fent judicis de valor, traslladant conjectures i interpretacions i traient conclusions abans fins i tot d'aprovar-se la creació d'esta comissió".

Va afegir que "el veritablement important és que es trobe una solució definitiva a la problemàtica de l'Estació d'Autobusos i, d'una vegada per sempre, des del diàleg i amb el màxim consens, traure a licitació la seua gestió perquè al poble de Benidorm i a les arques municipals no li coste ni un cèntim d'euro".

"Nosaltres amb este assumpte —va continuar—, des dels anys 2008 i 2009 hem actuat amb transparència absoluta i seguint tots els criteris tècnics i pels assessors externs contractats pels tècnics per a cercar la solució. L'Equip de Govern, en esta legislatura, estem en la mateixa tessitura. Que els tècnics municipals de Secretaria, de Contractació i d'Intervenció diguen quin és el full de ruta per a cercar la solució a l'Estació d'Autobusos. I seguint aqueix full de ruta, portem dos o tres plens en els quals l'oposició deixa sobre la taula propostes que pretenen la solució de l'Estació d'Autobusos. Pareix que l'única bandera que tenen ara alguns membres de l'oposició, que per cert van governar controlant les regidories d'Urbanisme i Contractació amb opacitat i cometent les presses més grans de la història d'este Ajuntament, és que no se solucione l'Estació d'Autobusos. Fer soroll, tractar de llavar-se les mans i eludir les seues responsabilitats llançant les culpes a uns altres".

González de Zárate va destacar que "hui toca fer una crida a eixa oposició i a la qual no ha exercit mai responsabilitats de govern perquè actuen amb coherència. Coherència perquè ens deixem de ximpleries. Lamentablement per a alguns no hi ha cap polític que tinguera el famós paperet, així que anem per faena que és el que espera Benidorm: cercar i trobar la solució per a l'Estació d'Autobusos de Benidorm".

"I també, dos coses importants —va concloure—, en primer lloc li demane a l'oposició que no dubten en cap moment de cap funcionari públic perquè crec que estan fent la seua labor amb responsabilitat i que estan cercant la solució. I, d'altra banda, que no es vulguen traslladar grans titulars a portar ara estos assumptes davant la Fiscalia tot este tema perquè, com ells i elles saben perfectament i ha de saber tota la ciutadania, des de fa més d'un any, quan la Fiscalia va obrir unes diligències prèvies i va vindre la policia a este Ajuntament, el secretari municipal té instruccions precises d'Alcaldia de remetre tots i cadascun dels documents d'este expedient, així com tot el que es va produint en relació amb l'Estació d'Autobusos a la Fiscalia, com així està fent-se. No cal per tant que ho demanen o que anuncien que els duran. És una obligació i una responsabilitat de la Secretaria i així s'està actuant".