El Curs Internacional de Música i el Concurs de Música tornen al juliol a Benidorm

El Concurs estarà dedicat al recentment desaparegut saxofonista, Pedro Iturralde 'in memoriam'
0
0
Cartell anunciador del Curs i del Concurs.
Cartell anunciador del Curs i del Concurs.

L'Ajuntament de Benidorm ha convocat la trenta-dosena edició del Curs Internacional de Música i la vint-i-dosena del Concurs de Música que se celebraran a la ciutat del 4 al 9 de juliol. Així ho ha anunciat hui el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, qui, a més, ha assenyalat el Concurs estarà dedicat al saxofonista Pedro Iturralde 'in memoriam'.

El responsable de l'àrea de cultura ha detallat que enguany l'elenc de professors estarà compost pel violoncel·lista Michal Smochowski, el violinista Savva Fatkulin, els saxofonistes Simon Diricq i David Pons, el pianista Ángel Sanzo i el trompetista Ernesto Chulià. Jaime Jesús Pérez ha recordat que estos "professionals de primer nivell reconeguts internacionalment" també impartiran classes magistrals perquè "els nostres alumnes es puguen formar directament dels millors".

En el Curs es poden inscriure "alumnes de tot el món", ha indicat l'edil, qui també ha assenyalat que bona part de les classes s'impartiran en els locals de la Unió Musical de Benidorm. "Serà –ha dit– una oportunitat única per a estudiants de música i també per a la ciutadania que aqueixos dies podran assistir als concerts interpretats per professors i alumnes" que tindran lloc en la Sala d'actes de l'Ajuntament.

S'ha previst dos modalitats d'inscripció en el Curs: alumnes actius i alumnes oïdors. En el primer cas, té un cost de 200 euros i de 50 en la segona. No obstant això, per a facilitar la participació dels músics de les societats musicals de la ciutat, l'Ajuntament becarà amb el 50% del cost als alumnes actius de les tres bandes de Benidorm i del Conservatori i amb el 100% als seus professors. En la modalitat d'oïdores, l'assistència d'alumnes i professors de Benidorm se subvencionarà al 100%.

XXII Concurs de Música

Jaime Jesús Pérez ha rememorat la figura del saxofonista navarrés Pedro Iturralde, "figura clau i de referència del jazz espanyol, al costat de Tete Montoliu" mort el novembre passat a qui el Concurs de Música dedicara l'edició d'este any junt "a l'instrument que li va fer cèlebre a tot el món". En ell podran participar tots els alumnes inscrits en el Curs que ho desitgen.

La informació de tots dos esdeveniments es pot consultar en la web www.cursomusicabenidorm.org