El Consorci garantix el proveïment d'aigua per a 2020 i aprova un pressupost de 8,2 milions d'euros

En estos moments els embassaments de la comarca estan al màxim d'ocupació, sumant més de 25 hm³
0
0
El Consorci garantix el proveïment d'aigua per a 2020 i aprova un pressupost de 8,2 milions d'euros
El Consorci garantix el proveïment d'aigua per a 2020 i aprova un pressupost de 8,2 milions d'euros

L'entitat llum verda a la creació d'una Comissió Tècnica

El proveïment d'aigua per a consum humà i reg està "garantit" per a "totes les poblacions de la Marina Baixa" durant l'any 2020. Així es reflectix en l'últim informe emés pel Consorci d'Aigües, datat en el dia de hui i del qual s'ha adonat en la Junta General de l'òrgan constituïda en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm. Una junta que ha presidit el president de la Diputació Provincial d'Alacant, Carlos Mazón, i en la qual també han participat l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, i la regidora d'Innovació, Aida García Mayor.

L'alcalde de Benidorm ha explicat que esta bona situació dels recursos hídrics de la comarca es deu "a la pluviometria que s'ha incrementat de manera considerable" en els primers dos mesos de l'any, i fa de 2020 un exercici "excepcional", que s'afig a "a la mateixa tendència registrada durant la primavera i tardor de 2019". Pérez ha indicat "estos compassos de pluja han omplit els embassaments i també les reserves subterrànies".

De fet, l'embassament de Guadalest es troba en estos moments al 100% de la seua capacitat –amb un volum total d'11,08 hectòmetres cúbics emmagatzemats, mentre que el de l'Amadorio està al 99,58%. Així, els pantans de la comarca acumulen més de 25 hectòmetres cúbics. En el cas dels aqüífers, els de l'Algar i Polop estan recuperats al 100% i el de Beniardà al 85%.

Pérez ha avançat que, tal com ha remés el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), hi ha "una alta probabilitat" que es produïsquen "desembassaments a l'hivern i primavera" en "aplicació de la llei". Una aplicació, ha afirmat, que "no entenem massa bé" des de "el nostre territori". D'ací, que haja insistit a reclamar "poder disposar de major capacitat en el sistema de la Marina Baixa", amb "noves basses que ens permeten apilar l'aigua i revertir-la als embassaments; així com propiciar un millor consum per part dels regants".

En esta Junta General també s'ha aprovat el pressupost de l'entitat per a enguany, que ascendix a 8.203.639,66 euros, mantenint així "un gran nivell d'inversió".

L'alcalde ha agregat que "per a millorar la qualitat de gestió del Consorci i donar major implicació als Ajuntaments", a proposta del president de la Diputació s'ha acordat crear una Comissió Tècnica composta pels tècnics dels municipis consorciats, que s'encarregarà de coordinar i ajudar en la gestió del Consorci i de canalitzar les necessitats de les diferents poblacions. Al capdavant d'esta Comissió –anàloga a la que ja funciona en el Consorci de Residus- estarà l'enginyer de l'Ajuntament de Benidorm encarregat del servici de subministrament d'aigua.

Finalment, els integrants del Consorci han donat llum verda a la primera fase del projecte 'Conducció General de Guadalest, tram Cap-Obturador núm. 1', valorat en 1.136.262,91 euros.