Cinc propostes per a la igualtat en la gran nit de Documóvil Benidorm

L'alcalde confirma que hi haurà una tercera edició l'any pròxim
0
0
Els jóvens directors durant el debat amb el públic.
Els jóvens directors durant el debat amb el públic.

Benidorm va viure la seua gran nit d'estrenes per la igualtat de gènere amb la projecció a l'auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera dels cinc curtmetratges de la segona edició de Documóvil Benidorm, activitat organitzada per la Regidoria d'Igualtat en col·laboració amb el Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere. A l'acte va assistir l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí; i representants dels tres grups municipals.

Passades les 21.00 h de la nit, Zaragozí va donar la benvinguda al públic que va omplir la platea de l'amfiteatre, encara que, això sí, amb aforament reduït per l'aplicació de la normativa sanitària a causa de la Covid-19. Després de les paraules de l'edil, van intervindre els coordinadors del projecte, Maria Ivorra i Pepe Vidal i, a continuació, es va passar a la projecció de les pel·lícules.

Seguidament, cadascun dels jóvens realitzadors va presentar el seu treball i va explicar el perquè de cadascuna de les idees plasmades en cel·luloide. Cristina Vázquez va introduir 'Nuestros límites'; Natalia López, 'Una habitació propia'; Irene Pérez, 'El final del juego'; Denisa Chereches, 'Miradas'; i, finalment, l'únic xic del quintet, Wassim Atiki, 'Una família común'.

Després del visionament, des de l'escenari, els jóvens participants en els tallers Documóvil van respondre a les preguntes que el públic els va realitzar des de l'amfiteatre en un animat debat on van donar a conéixer els secrets del projecte, com el colp que va suposar el confinament, les dos intenses setmanes d'enregistrament i els dies de muntatge, o les anècdotes del treball al carrer durant les jornades de filmació.

L'alcalde, Toni Pérez, va tancar Documóvil Benidorm agraint el treball dels cinc jóvens cineastes per haver sabut "traslladar la realitat" dels adolescents de Benidorm "que tenen una visió del món pròpia de l'edat, però també molt diferent de la de molts dels quals hui ens trobem ací". L'alcalde va apostar per un futur immediat en el qual la igualtat supere la discriminació o els abusos del passat i va subratllar, fent seues les paraules d'un dels jóvens, "pots fer el que vulgues sempre que respectes la dignitat dels altres".

Toni Pérez va finalitzar la seua intervenció revelant que hi haurà una tercera edició de Documóvil l'any que ve "i moltes més", anunci que esperaven amb una certa tensió els participants d'enguany i els que no van poder fer-ho donada l'excepcional situació que viu el país. Els cinc directors, ja acabat l'acte, comunicaven la seua intenció de repetir en 2021.