'Benidorm en Xifres' 2020 assenyala un lleugeríssim increment de la població i un augment de l'oferta turística

La nova edició assenyala l'eficaç gestió mediambiental: menors consums d'aigua potable i energia elèctrica
0
0
'Benidorm en Xifres' 2020 assenyala un lleugeríssim increment de la població i un augment de l'oferta turística
'Benidorm en Xifres' 2020 assenyala un lleugeríssim increment de la població i un augment de l'oferta turística

L'Ajuntament de Benidorm ha pujat al seu web la nova edició de la seua publicació estadística 'Benidorm en Xifres', publicació que compila, des de 1996, gran quantitat de dades i referències que permeten conéixer "la realitat de la ciutat" i dels servicis que oferix la ciutat-destine turístic Benidorm, amb una periodicitat bianual.

En l'edició 2020 es destaca un lleuger increment de la població, un augment de l'oferta turística i un descens de la desocupació.

La present edició 'Benidorm en xifres 2020' està disponible en la web municipal amb enllaços des de les àrees d'Alcaldia i Ocupació, destacant l'alcalde Toni Pérez "la utilitat del compendi de totes estes dades per a una millor visió de la realitat de la ciutat". Va anunciar que d'ací a poc temps es comptarà amb l'edició impresa, però "ja es pot consultar en web i conéixer la potència de la destinació turística i l'activitat dels seus ciutadans".

Respecte a l'edició 2018 es constata un lleuger increment de la població empadronada i es denota una disminució del pes de la població nacional en el conjunt. Els empadronats nascuts a Espanya han passat de suposar el 66,6% al 65,3%. Per la seua banda, la població originària del Regne Unit empadronada a Benidorm creix un 4% a conseqüència del Brexit. En el conjunt de la població es detecta una situació demogràfica més madura, donat l'augment d'empadronats majors de quaranta anys, al mateix temps que les xifres en Educació assenyalen un increment de matriculats en ensenyaments obligatoris, Infantil i Secundària, fins als 8.031 alumnes totals.

Toni Pérez va destacar les xifres de gestió mediambiental que es traduïxen en "un augment de la recollida selectiva de residus: 21 tones més de vidre, 19 tones més de paper/cartó i fins a 262 tones d'envasos per a reciclar". L'alcalde va posar l'accent en la gestió de l'aigua i l'energia elèctrica: "el consum final d'aigua potable va registrar un descens superior als 315.000 metres cúbics, la qual cosa evidencia la bona gestió del servici i el bon ús dels ciutadans". En energia elèctrica, després de les mesures adoptades per a la reducció de consums, "s'han aconseguit un descens significatiu de 4,2 milions de kW/h respecte a la xifra de l'edició 2018".

Quant a l'oferta turística, 'Benidorm en xifres' registra un increment de 999 places en l'oferta hotelera, segment 4 estreles, i un sensible increment en quasi sis mil places, d'allotjament en apartaments turístics. Minva el nombre de places en càmpings i en contraposició és significatiu l'augment en el nombre de pernoctacions en esta modalitat d'allotjament. Als hotels, per contra, davant l'augment de places, l'ocupació ha sigut lleugerament inferior, així com el nombre de pernoctacions. L'anàlisi de Benidorm en xifres detecta un lleuger descens en la demanda del turisme estranger, compensada per l'augment registrat en el nacional.

Toni Pérez va destacar les dades del mercat de treball en constatar-se un descens de la desocupació "d'un 5,3% de mitjana".

El document assenyala també l'ampliació de serveis i activitat registrada en la Seu Electrònica Municipal, d'un 28%. L'alcalde va assenyalar que "es tracta d'una via de comunicació eficaç i tecnològica que fa més fàcil la vida més fàcil i acosta l'Ajuntament als seus administrats".

Finalment, el document, disponible en la web http://www.benidorm.org, reflectix l'increment en l'oferta d'estacionament de vehicles, fins a les 9.346 places, i l'augment de superfície de zones verdes, en un 10% respecte a 2016, fins a aconseguir els 732.310 m².

Finalment, Toni Pérez va assenyalar que este document "oferix una radiografia cada vegada més certa de les polítiques de governança, innovació i sostenibilitat que aplica este equip de govern.

Benidorm en xifres

Benidorm en xifres és un document estadístic que elabora bianualment l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local de l'Ajuntament de Benidorm, amb la col·laboració de tots els departaments municipals, sota la coordinació del sociòleg municipal José Antonio Núñez de Cela amb dades recaptades fins al 31 de desembre de 2019.

Com a particularitat, tenint en compte la situació de crisi sanitària i social que ha ocasionat la Covid19, impactant a tots els nivells econòmics i estrats socials, l'Agència programa una anàlisi més exhaustiva de la situació en la seua pròxima edició que serà en 2021, segons ha confirmat la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Mónica Gómez.

La tradicional data de presentació d'este document, finals del mes de març, ha quedat alterada enguany per esta situació referida, havent-se postergat la seua publicació fins al present mes de maig.