Benidorm tast amplia la capacitat del cementeri de Sant Jaume amb 40 nous nínxols

L'Ajuntament millora a més l'accessibilitat del cementeri Verge del Sofratge
0
0
Benidorm tast amplia la capacitat del cementeri de Sant Jaume amb 40 nous nínxols
Benidorm tast amplia la capacitat del cementeri de Sant Jaume amb 40 nous nínxols

L'Ajuntament de Benidorm ha ampliat la capacitat d'enterrament del cementeri de Sant Jaume amb la construcció d'un mòdul amb 40 nínxols, completant així les actuacions de "millora i adequació" dels fossars de la ciutat dutes a terme en els últims mesos. L'alcalde, Toni Pérez; i la regidora de Cementeris, Ángela Llorca; han visitat hui el cementeri Sant Jaume per a comprovar el resultat d'esta actuació, que ha suposat una inversió pròxima als 48.000 euros.

Pérez ha assenyalat que "es tracta d'un mòdul de quatre altures amb el mateix acabat que els ja existents en l'entorn per a mantindre l'estètica". Estes noves unitats, que suposen un "xicotet matalàs" per a assegurar les necessitats d'enterrament de Benidorm, estan situades al carrer San Miquel del fossar, enfront de la zona de la Comunitat jueva i molt prop d'on l'any passat es van alçar dos blocs dobles de nínxols.

L'alcalde ha indicat que "des de l'inici de la legislatura hem construït més de 260 nous nínxols en el cementeri de Sant Jaume, unes actuacions que sempre hem acompanyat amb l'adequació de l'entorn, pavimentant amb formigó imprés i garantint l'accessibilitat".

Pérez ha recordat que també s'han executat obres d'adequació en el cementeri Verge del Sofratge per a millorar l'accessibilitat i conservació de les instal·lacions, amb la construcció d'una rampa, la col·locació de baranes en les ja existents, la reparació d'un muret, la retirada de les arrels i la soca d'un eucaliptus que estava danyant el paviment, la reposició del paviment afectat i la impermeabilització de la coberta del magatzem per a evitar l'aparició d'humitats.

La regidora de Cementeris, per part seua, ha apuntat que "progressivament anem eliminant barreres arquitectòniques i configurant itineraris 100% accessibles que faciliten als usuaris moure's pel cementeri Verge del Sufragi".

Estos treballs han suposat una inversió d'una mica més de 6.000 euros i se sumen a la configuració d'una nova zona enjardinada al costat del cementeri, en l'espai ocupat anteriorment per un establiment de restauració i recuperat per a la ciutadania. En esta zona enjardinada s'han instal·lat lavabos públics i s'han plantat palmeres, margalló i romers. Els lavabos s'han obert hui, en horari de 10.00 a 18.00 hores, i no solament donaran servici al cementeri, sinó "també als transeünts i als usuaris de la platja de Ponent".