Benidorm reobri l'1 de juliol les escoles infantils municipals amb ràtios del 75%

Es flexibilitza l'horari perquè l'entrada i eixida siga escalonada i s'adopten totes les mesures de seguretat i higiene fixades per Sanitat
0
0
Benidorm reobri l'1 de juliol les escoles infantils municipals amb ràtios del 75%
Benidorm reobri l'1 de juliol les escoles infantils municipals amb ràtios del 75%

Les tres escoles infantils municipals de Benidorm i el Servici d'Atenció a la Primera Infància (SAPI) reprenen l'activitat presencial el pròxim 1 de juliol, segons ha informat la regidora d'Educació, Maite Moreno, després de reunir-se amb els equips directius dels centres. Seguint les instruccions de les autoritats sanitàries i de la Generalitat Valenciana per a esta volta a l'activitat la ràtio d'alumnes per aula s'establix en el 75%. D'esta manera, hi haurà un màxim de 6 alumnes a les aules de pàrvuls de zero anys; 9 menors, en les de P1; i 15 xiquets i xiquetes en les de pàrvuls de dos anys.

Moreno ha assenyalat que "a causa de les noves ràtios, en el cas que es cobrisquen totes les places tindran prioritat per a tornar a les aules els menors que els seus dos progenitors estiguen treballant actualment". D'altra banda, i per a garantir que l'accés als centres es fa de manera escalonada, "es flexibilitza l'horari d'entrada i eixida". Així, l'horari d'entrada serà de 08.00 a 10.00 hores i el d'eixida de 13.00 a 15.00 hores; mentre que "el servici de menjador s'ajustarà a la demanda".

La regidora d'Educació ha recordat que "totes les escoles infantils de la xarxa municipal estan elaborant, amb l'assessorament de la tècnica de Prevenció de Riscos Laborals de l'Ajuntament, un Pla de Contingència per a adaptar les instal·lacions i el seu funcionament a les instruccions de Conselleria, i garantir així el compliment de totes les mesures de seguretat i higiene".

Moreno ha indicat que "des de l'Ajuntament estem planificant i organitzant la reactivació progressiva dels servicis educatius que depenen exclusivament de l'administració local, així com la posada en marxa de plans o activitats dirigits a la població infantil de Benidorm com el Programa de Suport Educatiu d'Estiu (PAEV) o els cursos esportius d'estiu, accions més necessàries que mai si tenim en compte els efectes educatius, emocionals, físics i psicològics que ha tingut en els menors el tancament de les escoles des del passat 13 de març".