Benidorm projectarà en els IES els 'curts' sobre violència de gènere rodats pel mateix alumnat

Coincidint amb el 'Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere', la Regidoria d'Igualtat treballa en la 3a edició de 'Documóvil'
0
0
Benidorm projectarà en els IES els 'curts' sobre violència de gènere rodats pel mateix alumnat
Benidorm projectarà en els IES els 'curts' sobre violència de gènere rodats pel mateix alumnat

Es Castell, el Tossal i l'Ajuntament s'il·luminen demà en violeta per a conscienciar i sensibilitzar sobre esta xacra social

Els Instituts d'Ensenyament Secundari (IES) de Benidorm projectaran els deu curtmetratges sobre violència de gènere rodats pel mateix alumnat de la ciutat en les dos primeres edicions de Documóvil, "un projecte de la Regidoria d'Igualtat amb el qual es pretén visibilitzar i previndre sobre esta xacra social a través de la mirada i la perspectiva dels més joves", tal com ha indicat l'edil de l'àrea, Ángela Zaragozí.

Els 10 curtmetratges ja han sigut entregats a la Regidoria d'Educació, que dirigix Maite Moreno, per a la seua difusió entre els centres de Secundària de Benidorm, coincidint amb la commemoració demà, 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere. De la mateixa manera, s'ha traslladat als centres educatius la informació sobre la tercera edició de 'Documóvil', en la qual ja s'està treballant.

Zaragozí ha recordat que el projecte '*Documóvil' "combina formació teòrica en igualtat de gènere i en prevenció amb formació audiovisual"; i ha agregat que "tots els continguts teòrics i pràctics es plasmen posteriorment en els curtmetratges que el mateix alumnat idea, escriu el guió, roda i interpreta i que anualment projectem en un acte organitzat per la Regidoria d'Igualtat". Ara, "estos curtmetratges arribaran als mateixos centres educatius", ha apuntat.

D'altra banda, la responsable municipal d'Igualtat ha informat de "els actes que enguany s'han programat amb motiu del 'Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere', la commemoració del qual s'ha hagut d'adaptar a les noves circumstàncies derivades de la pandèmia, sense que això implique renunciar a donar visibilitat a una xacra social que enguany s'ha saldat amb 41 dones assassinades".

Així, demà dimecres a les 10.00 hores es desplegarà la pancarta commemorativa del 25-N al balcó de l'Ajuntament, i posteriorment es desenvoluparà en la Sala d'actes una jornada formativa sobre 'Igualtat i feminisme' per a les associacions adscrites a la Regidoria d'Igualtat. A més, està previst que Benidorm participe en la lectura virtual del manifest elaborat pel Consell Comarcal d'Igualtat; i que a les 12.00 hores se secunde el minut de silenci convocat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

La commemoració d'esta efemèride arribarà també a tres dels punts més emblemàtics de la ciutat, El Castell, el Tossal de la Cala i l'Ajuntament, que s'il·luminaran de violeta per a conscienciar i sensibilitzar sobre la violència de gènere.