Benidorm es prepara per a rebre el diumenge a la patrona de València

La visita coincidix amb el 70 aniversari del viatge de la Verge del Sofratge a València i es perllongarà durant una setmana
0
0
Presentació dels actes el juliol passat.
Presentació dels actes el juliol passat.

La Mare de Déu dels Desemparats arribarà per mar acompanyada per un patruller de la Base Naval de Cartagena.

La ciutat de Benidorm es prepara ja per a rebre este diumenge, 16 de setembre, a la patrona de València, la Mare de Déu dels Desemparats. Esta visita es perllongarà durant una setmana i coincidix amb la celebració de l''Any Sant Vicentí' —del qual la parròquia de Sant Jaume i Santa Anna és temple jubilar— i amb el 70 aniversari del viatge de la Verge del Sofratge a la capital del Túria.

Els Servicis Tècnics municipals han iniciat hui en la plaça Ses Majestats els Reis d'Espanya el muntatge de la infraestructura per a la celebració de l'eucaristia en honor a la patrona de València i per a la qual s'espera l'assistència de més de 1.000 persones. Referent a açò, el regidor de Festes, Jesús Carrobles, ha avançat que "ens han confirmat que es desplaçaran fins a Benidorm autobusos procedents de València i d'algunes localitats de la Marina Baixa".

Carrobles ha recordat que la visita i tots els actes que l'acompanyen estan organitzats per la comunitat parroquial de Sant Jaume i Santa Anna amb la col·laboració de l'Ajuntament, de les Cambreres de la Mare de Déu del Sofratge, de l'ARC 'La Barqueta' i de la Comissió de Festes Majors Patronals.

L'edil ha detallat que la Mare de Déu dels Desemparats arribarà a la ciutat amb vaixell, concretament a bord del 'Badia de Benidorm' i acompanyada pel patruller 'Toralla', de la Base Naval de Cartagena. Després de la seua arribada a port, on serà rebuda per la imatge de la Verge del Sofratge, el Bisbe de la Diòcesi d'Oriola-Alacant oficiarà l'eucaristia en la plaça Ses Majestats els Reis d'Espanya, i posteriorment hi haurà una romeria fins a la parròquia de Sant Jaume i Santa Anna, en la qual també participarà la tripulació del 'Toralla'.

Justament en la parròquia de Sant Jaume i Santa Anna romandrà la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats durant una setmana, el període més llarg que la patrona s'ha absentat de la ciutat de València. Durant tota la setmana es realitzarà diferents actes com a concerts o conferències, i se celebraran homilies que cada dia oficiarà el titular d'una de les parròquies de Benidorm.

Com a tancament a esta visita, el 23 de setembre hi ha prevista una missa de comiat, després de la qual la imatge de la patrona de València serà traslladada al port des d'on embarcarà rumb a la capital del Túria.

Vint anys des de la seua primera visita a Benidorm

El regidor de Festes ha recordat que la patrona de València ja va estar a Benidorm fa vint anys, si bé aquella va ser una visita breu. Aqueix primer trasllat a la ciutat va tenir lloc coincidint amb el 50 aniversari del viatge fet per la Verge del Sofratge en 1948 a València per a rendir homenatge a la Mare de Déu dels Desemparats. Un viatge que la patrona de Benidorm va fer per mar.