Benidorm planteja tres modalitats de zona de residents, totes gratuïtes per a empadronats

El govern porta a ple la modificació de l'Ordenança de Mobilitat, en sintonia amb les noves directrius de la DGT
0
0
Benidorm planteja tres modalitats de zona de residents, totes gratuïtes per a empadronats
Benidorm planteja tres modalitats de zona de residents, totes gratuïtes per a empadronats

Inclou la petició d'AICO, Abreca i Ociobal de permetre aparcar en Zona Taronja a no residents que consumisquen a la ciutat.

L'Ajuntament de Benidorm planteja la implantació de tres modalitats diferents de Zona de Residents, totes elles gratuïtes per a les persones empadronades a Benidorm i que paguen a la ciutat el seu impost de circulació, així com per a les empreses amb domicili fiscal en la localitat. L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "esta és una de les novetats més destacades recollides en la modificació de l'Ordenança de Mobilitat, que es votarà en ple dilluns que ve per a la seua aprovació inicial".

Toni Pérez ha recalcat que "els canvis que es plantegen en l'ordenança estan en sintonia amb la nova reglamentació de la Direcció General de Trànsit (DGT) o amb la futura reglamentació ja anunciada per este organisme". Així mateix, ha informat que "tots estos canvis no seran immediats, ja que el procés de tramitació i aprovació definitiva es pot prolongar diversos mesos, però creiem important que la ciutadania vaja coneixent quines són estes propostes, dirigides a fer que la mobilitat a Benidorm siga més ordenada i sostenible".

Segons el nou text, l'actual Zona de Residents es reconvertirà en: Zona Taronja, Zona Roja i Zona Verda. L'alcalde ha explicat que "el temps d'estacionament permés serà diferent en cadascuna d'elles". Així, "en la Zona Verda els residents podran aparcar per un temps màxim de 48 hores" i "durant deu dies en la Zona Taronja". En la Zona Roja "es determinarà el temps màxim d'aparcament una vegada es configuren estes modalitats d'estacionament regulat".

L'alcalde ha aclarit que "a l'hora de configurar les diferents modalitats de Zones de Residents hem tingut en compte els suggeriments que s'han plantejat en el si del Consell Assessor de Mobilitat, òrgan en el qual s'han abordat els canvis recollits en l'Ordenança; així com les peticions traslladades per diverses associacions empresarials tant en les reunions telemàtiques per a la configuració del Pla Director 'Benidorm DTI + Segura' com després del confinament".

És el cas de "la petició traslladada per AICO, Abreca i Ociobal per a fomentar el consum a la ciutat", i que s'ha plasmat en la Disposició Addicional Quarta, que recull l'habilitació d'"estacionament en Zona Taronja també per a no residents quan acrediten haver consumit en establiments de Benidorm". El temps d'estacionament permés serà d'una fins a tres hores en funció del consum acreditat –des dels 5 euros a compres per damunt dels 15-.

Així mateix, i també atés als suggeriments fets en el Consell Assessor de Mobilitat, "es permetrà l'estacionament de no residents en Zona Verda per temps limitat i previ pagament d'una tarifa".

Després de la seua aprovació inicial, i una vegada publicada en el Butlletí Oficial de la Província la modificació, s'iniciarà el procés d'informació pública i audiència als interessats que durarà trenta dies. Tot seguit es resoldran les possibles al·legacions i l'ordenança tornarà a ple per a la seua aprovació definitiva.