Benidorm neteja i desinfecta vies públiques i llocs de concurrència, matí, vesprada i nit

Diàriament s'actua en centres mèdics, edificis públics, supermercats, farmàcies, centres de majors i accessos a establiments
0
0
Benidorm neteja i desinfecta vies públiques i llocs de concurrència, matí, vesprada i nit
Benidorm neteja i desinfecta vies públiques i llocs de concurrència, matí, vesprada i nit

Des que va entrar en vigor l'estat d'alarma Benidorm ha redoblat els seus esforços en neteja i desinfecció de vies públiques i llocs de concurrència per a preservar la salut pública dels seus conciutadans aconseguint la totalitat de vials i punts en servicis de demà tard i nit.

Especialment intens són els servicis nocturns on mitjançant cisternes i polvorització, cada nit s'utilitzen 64.000 litres d'aigua amb desinfectants. Per les demà, un vehicle subministra líquids a huit equips personals que actuen detalladament repassant llocs concrets de Benidorm, mentre dos vehicles-cisterna actuen amb 24.000 litres de líquids desinfectants. A la vesprada, quatre equips hídrics, amb polvorització a pressió actuen sobre els contenidors RSU.

El regidor de Via Pública i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, ha destacat que "des que va començar l'emergència, els serveis s'han intensificat i ens ocupem de neteja i desinfecció de la totalitat de vials i espais públics de Benidorm" per a "oferir una major garantia sanitària als ciutadans de Benidorm". Zárate ha insistit que "tots els productes desinfectants que s'empren han sigut testats i autoritzats per Sanitat".

Els punts en els quals es fa un major esforç estan en els accessos a centres mèdics i hospitals, farmàcies, supermercats i botigues d'alimentació, edificis públics, estancs i comerços oberts ateses les especificacions de l'Article 10 del Reial decret 463/2020. Al mateix temps, s'incidix en el Pavelló Raúl Mesa, l'Ajuntament, les instal·lacions de la Policia Local i els vehicles policials que, va assenyalar Zárate, "reben constant servici de neteja i desinfecció".

El regidor també ha destacat l'acció de les diferents concessionàries municipals que han intensificat les seues accions de desinfecció sobre gespa i arbratge (Actua), clavegueram i embornals de pluvials (Hidraqua), fanals i semàfors (SICE), centres transformadors (Iberdrola), neteja de dependències (OHL) i senyals, marquesines, infotaxi i infobús (Impursa). En este sentit, ha assenyalat l'excepcional labor del personal dels Servicis Tècnics Municipals i la implicació del grup Avança en estes labors de desinfecció sobre els vehicles de transport públic i del sector del taxi.

Finalment, González de Zárate, ha insistit que "este esforç en neteja i desinfecció es mantindrà al mateix nivell durant este procés d'alerta sanitària".

Davant l'increment i zel en les tasques de neteja i desinfecció, l'alcalde Toni Pérez ha agraït a totes les empreses, col·lectius i equips implicats en estes labors, "en nom de l'Equip de Govern Municipal i de Benidorm l'esforç que estan desenvolupant per a mantindre el major estat de salubritat a la ciutat".