Benidorm injecta 500.000 euros més a les ajudes a famílies per la Covid-19 per a atendre les sol·licituds pendents

Hui dia, pràcticament s'han consumit els 1,4 milions destinats a estes ajudes, que ja han arribat a més de 1.600 persones
0
0
Benidorm injecta 500.000 euros més a les ajudes a famílies per la Covid-19 per a atendre les sol·licituds pendents
Benidorm injecta 500.000 euros més a les ajudes a famílies per la Covid-19 per a atendre les sol·licituds pendents

L'Ajuntament de Benidorm injectarà 500.000 euros més a les ajudes municipals a famílies, enfocades a pal·liar els efectes econòmics i socials derivats de la crisi de la Covid-19, per a atendre les sol·licituds pendents de resolució. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, després d'informar que "hui dia pràcticament hem consumit els 1,4 milions d'euros que destinem a estes ajudes, que ja han arribat a més de 1.600 persones".

L'alcalde ha recordat que eixos 1,4 milions d'euros es corresponen amb el 20% del superàvit de 2019, percentatge màxim que el Govern d'Espanya ha permés als Ajuntaments destinar a mesures vinculades a la crisi del coronavirus, i que "nosaltres, des del minut zero vam tindre la convicció i el compromís que havien de destinar-se a estes ajudes a les famílies de Benidorm, a injectar economia en les llars".

Concretament, hui dia s'han concedit 1.436 ajudes i s'han resolt favorablement 182 recursos, sumant un import total d'1.394.100 euros, la qual cosa deixa "un romanent de 5.900 euros" de la quantia reservada inicialment. Un romanent insuficient per a atendre les sol·licituds pendents, la qual cosa ha portat al "govern local a impulsar una modificació pressupostària, que s'ha signat hui mateix, per a injectar 500.000 euros extraordinaris procedents de recursos corrents del pressupost de 2020".

Toni Pérez ha avançat que es tracta de la primera injecció econòmica extraordinària per a estes ajudes, ja que es creu seran necessaris altres 500.000 euros que es destinaran pròximament i que deixaran la inversió municipal en estes ajudes en 2,4 milions d'euros i en al voltant de 4.000 les famílies ateses.

L'alcalde ha demanat "disculpes a les persones beneficiàries d'estes ajudes per la demora que en el procediment", si bé ha llançat un "missatge d'esperança", ja que "este Ajuntament atendrà totes les sol·licituds i farà el possible i l'impossible sense escatimar esforços i recursos perquè totes les peticions que complisquen amb els requisits vegen satisfetes estes ajudes enguany". Així mateix, ha recordat que ja s'estan resolent i abonant les ajudes municipals a empreses, comerços, pimes i autònoms, per a les quals s'han habilitat ja 1,5 milions d'euros.

"Este Ajuntament –ha afirmat– no farà com altres administracions, que han llançat convocatòries per a després remetre una carta a la majoria dels peticionaris per a dir-los que no queda pressupost per a atendre la seua sol·licitud, encara que reunisca els requisits i condicions establides". Alguna cosa que ja ha ocorregut amb les ajudes autonòmiques a empreses i pimes. Referent a això, ha lamentat que són moltes les famílies de Benidorm que continuen esperant l'Ingrés Mínim Vitalanunciat a la fi de maig pel Govern d'Espanya, o fins i tot cobrar l'ERTO en el qual estan immersos.