Benidorm injecta 2 milions al teixit productiu amb noves ajudes vinculades al rebut del fem i a l'aparadorisme

Els establiments que van haver de tancar per l'estat d'alarma rebran una ajuda directa equivalent al 25% del rebut abonat pel tractament de residus
0
0
Benidorm injecta 2 milions al teixit productiu amb noves ajudes vinculades al rebut del fem i a l'aparadorisme
Benidorm injecta 2 milions al teixit productiu amb noves ajudes vinculades al rebut del fem i a l'aparadorisme

El 27é Concurs d'Aparadorisme Nadalenc inclourà accèssits de 350 euros per a tots els participants

L'alcalde, Toni Pérez, ha anunciat hui dos noves mesures econòmiques amb les quals l'Ajuntament de Benidorm injectarà "2 milions d'euros directament en el teixit productiu" de la ciutat i que estan vinculades al rebut del fem i a l'aparadorisme nadalenc. A cadascuna d'estes mesures, orientades a pal·liar els efectes socials i econòmics de la crisi sanitària de la Covid-19, es destinarà "un milió d'euros"; uns recursos que es mobilitzen de "diferents partides del pressupost municipal, fonamentalment relacionades amb la despesa corrent".

Toni Pérez ha informat que en els pròxims dies s'aprovaran les bases que regularan "unes noves ajudes directes dirigides a tots els establiments que es van vore obligats a tancar amb motiu de la declaració de l'estat d'alarma o altres regulacions posteriors". La quantia d'esta ajuda directa es correspondrà amb "el 25% de l'import satisfet per l'establiment en el rebut del fem d'enguany".

L'alcalde ha aclarit que "per normativa autonòmica, estes ajudes directes són incompatibles amb les atorgades per la Generalitat amb motiu de la Covid-19 perquè així ho van establir les mateixes ajudes autonòmiques". Sí que són compatibles, no obstant això, amb les diferents ajudes concedides per l'Ajuntament.

L'altre milió d'euros que l'Ajuntament mobilitzarà abans que finalitze l'any es canalitzarà a través del 27é Concurs d'Aparadorisme Nadalenc. Segons ha recordat l'alcalde, tradicionalment el certamen contempla premis de 3.000, 2.000 i 1.000 euros, als quals enguany "se suma un accèssit de 350 euros per a tots els establiments participants" siguen "comercials, d'hoteleria, d'hostaleria, de restauració o de qualsevol servici".

Toni Pérez ha assenyalat que "esperem que la participació habitual, que sol rondar els dos centenars, es multiplique fins a aconseguir els 2.500 establiments, estiguen oberts o no", contribuint així a la decoració nadalenca instal·lada per l'Ajuntament i a "donar-li vida a la ciutat".

Sobre esta mesura, ha apuntat que esta fórmula permetrà arribar als "establiments que no han pogut accedir a les moltes ajudes que genera l'Ajuntament de Benidorm, o a les generades en el seu moment la Comunitat Autònoma i l'Estat, en tindre pendents els beneficiaris la satisfacció de deutes amb alguna Administració, la majoria contretes en estos moments de dificultat, com les quotes d'autònom".

Esta mateixa setmana s'ultimaran tots els tràmits per a llançar les ajudes directes vinculades al rebut del fem, i per a obrir el termini d'inscripció en el Concurs d'Aparadorisme.

Els 2 milions d'euros que es mobilitzaran abans que finalitze l'any per a totes dos mesures, se sumen als prop de 2,4 ja concedits en les ajudes a famílies, així com als diners disposats per a les ajudes a autònoms, pimes, empreses i comerç; als 120.000 euros reservats per a les ajudes al sector del taxi i als 200.000 euros que s'han destinat a les ajudes al comerç al detall i que van ser aportats per la Diputació Provincial d'Alacant.

L'alcalde ha avançat que "en pròximes dates comunicarem més mesures per a alleujar la situació econòmica de les famílies i del teixit productiu de Benidorm".