Benidorm inicia un nou expedient per a alçar la suspensió del Pla General en l'Illa, Serra Gelada i Serra Cortina

Sentències judicials obliguen a sotmetre nous documents a Avaluació Ambiental, que es remetran a Conselleria per al seu estudi i informe
0
0
Benidorm inicia un nou expedient per a alçar la suspensió del Pla General en l'Illa, Serra Gelada i Serra Cortina
Benidorm inicia un nou expedient per a alçar la suspensió del Pla General en l'Illa, Serra Gelada i Serra Cortina

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat un nou procediment per a alçar la suspensió del Pla General d'Ordenació Urbana de 1990 que pesa sobre l'Illa, Serra Gelada i Serra Cortina. Amb aquest nou procediment l'administració local tracta de desbloquejar una suspensió vigent des de fa dècades, adequant-se a les "diverses sentències dictades pels tribunals en expedients similars" al de Benidorm, que establixen la necessitat d'elaborar un Document Inicial Estratègic i un esborrany del Pla, i sotmetre tots dos a Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica. En tots dos documents l'Ajuntament marca com adequar el seu Pla General en estes zones a les exigències marcades per la Generalitat Valenciana, i que en síntesi obligava a protegir en estes àrees partix del sòl que el Pla General recollia com a urbà o urbanitzable.

Així s'ha abordat esta mateixa setmana en una Junta de Portaveus, en la qual s'ha informat del decret de l'alcalde, Toni Pérez, en el qual s'acorda remetre a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat el nou expedient. Un expedient que a més del Document Inicial Estratègic i de l'esborrany del Pla, inclou diversos informes municipals.

Tal com ha remarcat la portaveu del govern local i edil d'Urbanisme, Lourdes Caselles, "amb l'inici d'este nou expedient, i després de les consultes cursades a la mateixa Conselleria, pretenem desbloquejar un assumpte que s'ha dilatat excessivament en el temps per qüestions alienes a este Ajuntament".

Caselles ha recordat que el març de 2012 la Generalitat va dictar una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) en la qual requeria a l'Ajuntament protegir en l'Illa, Serra Gelada i Serra Cortina un total d'1,6 milions de metres dels 2,4 milions que el Pla General recollia com a urbans o urbanitzables. A tal fi, es va contractar una assessoria externa que va elaborar un document inicial per a adequar el Pla General a eixa exigència; després de la qual cosa l'abril de 2015 el ple va aprovar sotmetre a informació pública aqueix document inicial i la DIA.

No obstant això, a la vista de les successives sentències que consideraven insuficient la DIA, i en sintonia amb l'expressat pels tècnics de Conselleria, l'Ajuntament va encarregar l'elaboració del Document Inicial Estratègic i de l'esborrany del Pla per a així complir amb el procediment d'Avaluació Ambiental i Territorial.

El decret resol, a més, remetre a Conselleria tots els informes sectorials que diferents administracions públiques van emetre en el seu moment amb motiu de l'exposició a informació pública de la Declaració d'Impacte Ambiental dictada per la Generalitat i la proposta municipal feta llavors per a complir amb eixe document.