Benidorm inicia l'obra de renovació del tram pendent de l'Ametlla de Mar

La part d'actualització de la xarxa d'aigua potable està valorada en prop de 65.000 euros i s'executa amb càrrec al Pla d'Inversió de la concessionària de l'aigua
0
0
Benidorm inicia l'obra de renovació del tram pendent de l'Ametlla de Mar
Benidorm inicia l'obra de renovació del tram pendent de l'Ametlla de Mar

A través del contracte de Manteniment i millora de la via pública es renova també el paviment

Esta mateixa setmana arranca l'obra de remodelació de l'avinguda de l'Ametlla de Mar en el tram pendent d'actualitzar: el comprés entre l'avinguda Juan Fuster Zaragoza i el carrer Zamora. El regidor d'Obres, José Ramón González de Zárate, ha informat que "esta actuació contempla la renovació de la xarxa d'aigua potable, així com del paviment de les voreres, que seguirà la mateixa estètica que en la resta de l'Ametlla de Mar i en el qual s'eliminen totes les barreres arquitectòniques mitjançant orelletes per a garantir la total accessibilitat". D'esta forma "completem la posada al dia de l'avinguda de l'Ametlla de Mar, una de les principals artèries del Racó de l'Oix, en la qual l'any passat es va invertir poc més d'1,1 milions d'euros a renovar el tram entre Mediterrani i Juan Fuster Zaragoza".

De Zárate ha explicat que la part de l'actuació vinculada a la renovació de la xarxa d'aigua potable està valorada en 64.608,35 euros i s'executa amb càrrec al Pla d'Inversions 2020-2027 de l'empresa concessionària, Hidraqua. Un Pla d'Inversions que aconseguix els 26,5 milions d'euros.

L'edil ha assenyalat que "esta obra és una de les primeres actuacions que realitzarem amb càrrec a este pla, ja que els tècnics municipals han considerat que és prioritari completar la renovació de les infraestructures hidràuliques de l'Ametlla de Mar per a així poder començar a planificar la posada al dia de la xarxa d'aigua potable, clavegueram i pluvials de la part alta del Racó de l'Oix". En este sentit, ha agregat que "per a poder escometre aqueixa millora d'infraestructures de la part alta del Racó de l'Oix era indispensable solucionar els problemes que presentava la xarxa en la part baixa del barri, alguna cosa que hem aconseguit amb el projecte de renovació integral de l'avinguda de l'Ametlla de Mar ja executada i amb l'obra que comencem ara".

De Zárate ha assegurat que el Racó de l'Oix és "un dels barris on este equip de govern posarà més l'accent, ja que té les infraestructures del subsòl molt antiquades"; i ha avançat que "ja s'estan realitzant els projectes de renovació d'altres dos avingudes principals: Estocolm i Montecarlo". "La idea –ha afegit– és poder licitar estes obres en 2020 i iniciar-les a la fi d'enguany o començament de 2021, per a després actuar als carrers transversals".

Pel que respecta a l'escena urbana, De Zárate ha detallat que "la renovació de les voreres de l'Ametlla de Mar entre Juan Fuster Saragossa i Zamora, es realitza dins del contracte de Manteniment i millora de la via pública", i que a més del canvi de paviment inclou també la reubicació dels fanals.