Benidorm inicia el dilluns la retirada de l'amiant de la coberta del magatzem municipal

0
0
Benidorm inicia el dilluns la retirada de l'amiant de la coberta del magatzem municipal
Benidorm inicia el dilluns la retirada de l'amiant de la coberta del magatzem municipal

L'actuació inclou també la substitució de la teulada d'un xicotet magatzem de la ciutat esportiva i té un cost de 47.000 euros

L'edil d'Escena Urbana reclama a Conselleria que actue en el col·legi Vasco Núñez de Balboa

L'Ajuntament de Benidorm iniciarà dilluns que ve, 12 de setembre, les obres per a retirar la coberta del magatzem municipal, atenent l'informe de la tècnica de Prevenció de Riscos Laborals que indica que en la mateixa hi ha presència de fibrociment i amiant. Els edils d'Escena Urbana i Recursos Humans, José Ramón González de Zárate i Jesús Carrobles, han explicat que esta actuació té un cost d'al voltant de 47.000 euros i que inclou també la substitució de la teulada d'un xicotet magatzem de la ciutat esportiva Guillermo Amor.

Les obres consistiran en la substitució de les actuals cobertes per unes de panell sandvitx, es duran a terme per part d'una empresa especialitzada en la manipulació i retirada a abocador autoritzat de plaques de fibrociment, i duraran aproximadament 10 dies. De Zárate ha indicat que mentre dure l'actuació, "el magatzem municipal es desplaça al dipòsit municipal i la plaça de bous per a mantindre tots els servicis".

El regidor ha explicat que esta actuació s'ha demorat fins a setembre a l'espera que Conselleria aprovara el pla de treball que exigix la llei per a les tasques de desmantellament de l'amiant. Una aprovació que es va produir a la fi d'agost.

De Zárate indicat que la retirada de la coberta del magatzem municipal és una reivindicació "de fa anys" dels Servicis Tècnics i de la tècnica de Prevenció de Riscos Laborals. Concretament del 2011, "quan la tècnica ja va dir que calia canviar-ho" arran de l'escrit remés per un funcionari. El regidor ha aclarit que el govern actual va iniciar els tràmits per a substituir la coberta quan va tenir coneixement de l'assumpte, "donat que sabíem res sobre este tema ni quan estàvem en l'oposició ni quan començàrem a governar".

El regidor ha assenyalat que, "segons l'informe de la tècnica", els dos sostres que se substituiran "són els únics de material d'amiant que queden en la ciutat de Benidorm que depenguen de l'Ajuntament". En este sentit, ha recordat que també s'ha detectat fibrociment en la coberta del gimnàs del col·legi públic Vasco Núñez de Balboa, unes instal·lacions que depenen de la Conselleria d'Educació i en les quals l'Ajuntament va voler actuar. De fet, també se sol·licitaren pressuposts per a esta actuació.

Tant esta coberta com la del magatzem municipal van ser objecte d'una moció del grup municipal socialista en el ple de maig i que el mateix PSOE va modificar a la vista que la Conselleria d'Educació s'havia compromés a substituir la teulada del gimnàs del col·legi. Tanmateix, esta actuació en el Vasco Núñez de Balboa seguix pendent.