Benidorm informa sobre com passar un bon dia de platja i alerta d'activitats no autoritzades

0
0
Benidorm informa sobre com passar un bon dia de platja i alerta d'activitats no autoritzades
Benidorm informa sobre com passar un bon dia de platja i alerta d'activitats no autoritzades

Entre els consells de la campanya estan el no comprar menjar i beguda a venedors ambulants, rebutjar servicis de massatge i respectar les banderes

A més de la instal·lació de panells en els accessos a l'arena, s'han editat 2.000 díptics en castellà, anglés i francés

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat una campanya que trasllada a turistes i residents una sèrie de recomanacions per a passar un bon dia d'oci i descans en les platges de la ciutat, i en la qual també s'alerta dels riscos de diverses activitats no autoritzades amb les quals poden topar-se sobre l'arena.

L'alcalde, Toni Pérez, i el regidor de Platges, Lorenzo Martínez, han traslladat hui els detalls d'esta campanya que en els pròxims dies es plasmarà en panells situats en els accessos als arenals i en díptics editats en castellà, anglés i francés. En total s'han imprés 2.000 fullets en cada llengua.

Pérez ha explicat que "els missatges de la campanya són molt clars i directes" i estan referits a qüestions de menors, de protecció personal i ambiental, i mesures de seguretat. Les recomanacions "s'han implementat arran d'un treball conjunt" que s'ha desenvolupat en diferents fases amb la Fundació Visit Benidorm, amb el sector turístic, amb operadors turístics, amb els grups de la corporació, i fins i tot amb les autoritats del principal mercat estranger, el britànic.

Així, segons ha apuntat el regidor de Platges, la campanya recomana ensenyar als xicotets on es localitza el Punt de Trobada més propera perquè es dirigisquen a ell en cas de perdre's; no deixar les pertinences a la vista; no confiar en estranys; substituir els diners en efectiu per una targeta de crèdit; hidratar-se correctament; evitar l'exposició al sol en les hores de major radiació; i respectar les banderes que restringixen el bany. A més, aconsella no adquirir menjar i beguda a venedors ambulants en mancar del control sanitari; rebutjar qualsevol servici de massatge; i no acceptar jocs il·legals com 'el trile', la venda de cupons de curs no legal, o les excursions.

Sobre estes activitats no autoritzades, l'alcalde ha subratllat que "la nostra obligació és recomanar d'una banda; i d'altra banda, perseguir-les", la qual cosa que es fa a través dels inspectors de platges i de la Policia Local que diàriament recorren l'arena i els passejos marítims.

Tant l'alcalde com el regidor de Platges han assenyalat que la labor de vigilància i informació faran que al llarg de l'estiu "les platges lluïsquen amb major seguretat per al gaudi i tranquil·litat de tots".