'Benidorm per la Igualtat', certamen de vídeos en TikTok per a conscienciar sobre la igualtat de gènere

Les regidories de Joventut i Igualtat programen este concurs dins de la campanya del 8M
0
0
'Benidorm per la Igualtat', certamen de vídeos en TikTok per a conscienciar sobre la igualtat de gènere
'Benidorm per la Igualtat', certamen de vídeos en TikTok per a conscienciar sobre la igualtat de gènere

Es podrà participar individualment o en grup d'amics o aula; els guanyadors accediran al concurs nacional

Les Regidories de Joventut i Igualtat llancen un certamen de vídeos per a conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere, emmarcat en els actes al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

"'Benidorm per la igualtat' recopilarà vídeos en la xarxa social TikTok amb dos clars objectius. Per a la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, l'objectiu és "generar, especialment entre els més jóvens, una reflexió sobre el concepte i la realitat de la igualtat de gènere". Per al regidor de Joventut Jaime Jesús Pérez el concurs es possibilita "estimular la capacitat creativa de la joventut que sabem és molta i gran en un tema capital que implica mateixos drets, igualtat i respecte".

Per a encoratjar la participació s'han establit dos premis per a obres audiovisuals a través de l'aplicació TikTok, sobre temàtica relacionada amb la igualtat de gènere. Un jurat a este efecte triarà entre totes les propostes que complisquen els requisits d'inscripció i que hagen sigut rebudes dins del termini marcat, el millor vídeo.

La regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, va assenyalar que "les possibilitats de desenvolupament de la creativitat són moltes" i va apuntar temes que van des de "la igualtat de gènere en l'esport o en les oportunitats laborals, a les tasques domèstiques i la denúncia de relacions tòxiques, passant per la detecció de situacions de masclisme o per facetes d'apoderament". Una de les principals serà, va assenyalar la regidora, "la lluita contra la violència de gènere".

El regidor de Joventut ha insistit que "per a participar només es necessita voluntat, ganes i el mòbil", assenyalant la seua confiança "en la creativitat de la joventut i la seua conscienciació sobre el tema".

Els vídeos han de ser pujats a la plataforma Tik Tok amb l'etiqueta #Benidormporlaigualdad, després d'emplenar un formulari d'inscripció en la web de la regidoria de Joventut, on també poden ser consultades les bases: https://benidorm.org/es/ayuntamiento/juventud/5_--actividades-juveniles/...

La temàtica del certamen inclou tot el que concernisca la lluita per la igualtat de gènere. La duració màxima dels vídeos serà de 60 segons, i es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que proporciona la mateixa xarxa social TikTok.

Per a poder participar en el certamen només serà necessari que el participant, o els participants, visquen, estudien, treballen o hagen nascut a Benidorm. Està dotat amb un primer premi de 200 euros i un segon premi de 100 euros. La data límit per a la inscripció és el 10 de març i els guanyadors es donaran a conéixer el 16 de març.

Els inscrits a Benidorm accediran automàticament, va confirmar l'edil Zaragorí, al concurs que en l'àmbit de la Marina Baixa organitza el Consell Comarcal d'Igualtat.

La participació, va puntualitzar l'edil de Joventut, serà a títol "individual o grupal", assenyalant que en esta segona modalitat "pot participar un grupet d'amics i amigues o tota una classe, però sempre ha d'haver-hi una persona identificada com a responsable que serà qui realitze la inscripció". En el formulari per a la mateixa es disposa d'un apartat –Comentaris– per a assenyalar les especificacions que es consideren oportunes sobre l'obra i la titularitat de tots els components creatius d'esta.

En el cas de menors de tretze anys, podran pujar obres a concurs a través del compte d'un major de tretze anys "que consenta i secunde específicament esta participació", conforme a les normes d'edat de la plataforma, va assenyalar Pérez, qui va animar a la participació-

Ángela Zaragozí, la regidora d'Igualtat, per part seua, va recordar que "este concurs s'enquadra en el projecte nacional 'Rodant per la igualtat' i les obres guanyadores dels certàmens locals competiran a escala nacional, per un premi dotat amb 500, donant-se a conéixer la decisió del jurat el 25 de març".

En les bases es contempla que referent a la participació i possibilitat de premi de persones menors d'edat, estes hauran d'aportar per al cobrament del mateix un justificant signat del pare, mare o tutor legal, indicant la seua conformitat amb esta participació i cobrament del premi.