Benidorm, finalista dels enerTIC Awards 2019

La Smart Office DTI de l'Ajuntament de Benidorm seleccionada en les categories Smart Tourism i eGovernment
0
0
Benidorm, finalista dels enerTIC Awards 2019
Benidorm, finalista dels enerTIC Awards 2019

El termini de votació està obert fins al 15 de novembre; els premis s'entregaran el 12 de desembre a Madrid.

Un total de 66 ajuntaments i empreses han sigut seleccionats en les 22 categories en què per a l'edició 2019 s'han organitzat els enerTIC Awards 2019 que premien Innovació i tecnologia per a l'eficiència energètica de l'era digital.

El passat 12 de setembre va finalitzar el termini d'avaluació de candidatures presentades i després de l'anàlisi de les puntuacions obtingudes la Comissió d'Experts va triar els finalistes per a cadascuna de les categories premiades dels més de 130 projectes presentats. El procés de selecció va atendre els criteris d'avaluació en funció del grau d'innovació aplicada, la usabilitat de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, l'impacte en la reducció de consum energètic i emissions CO₂, l'exemplaritat o aplicabilitat en altres organitzacions/entorns i l'ús de mètriques i indicadors de millora.

La Smart Office DTI de l'Ajuntament de Benidorm és la plasmació de la innovació com a primera Destinació Turística Intel·ligent certificat del món sota la norma UNE 178501. La Smart Office DTI estructura la gran quantitat de dades que es disposen, previ a la incorporació a una plataforma tecnològica, tant en l'àrea de turisme com dels diferents centres de control distribuïts a la ciutat sobre el cicle de l'aigua, l'energia, el control de trànsit, la neteja i el manteniment de la ciutat. En la Smart Office DTI s'analitza la informació i es visualitza per a una eficient presa de decisions en l'eix de governança, la qual cosa l'ha feta finalista tant en la categoria eGovernmet com en Smart Tourism.

Tots els organismes, empreses i entitats participants han comptat amb un soci tecnològic per al desenvolupament i implantació de la proposta. Intel·ligència Turística SL ha tutelat la proposta Smart Office TDI de l'Ajuntament de Benidorm.

Des de l'any 2013, els enerTIC Awards premien els projectes tecnològics innovadors realitzats per empreses i organitzacions compromeses amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

El termini de votacions en línia de finalistes, entre els quals es troba la Smart Office DTI de l'Ajuntament de Benidorm està obert al públic fins al 15 de novembre en la pàgina www.enertic.org/awards. Les seues votacions decidiran els projectes guanyadors que es farà públics en la cerimònia oficial de Lliurament de Guardons, el dia 12 de desembre, en la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital.

Tota la informació sobre els enerTIC Awards, les bases de la convocatòria i finalistes, en www.enertic.org/awards