Benidorm fa coincidir les obres en el cementeri Verge del Sofratge amb la demolició de l'antic ‘Burger’

0
0
Benidorm fa coincidir les obres en el cementeri Verge del Sofratge amb la demolició de l'antic ‘Burger’
Benidorm fa coincidir les obres en el cementeri Verge del Sofratge amb la demolició de l'antic ‘Burger’

Els tècnics treballen ja en el projecte d'adequació de la parcel·la municipal recuperada

L'Ajuntament de Benidorm ha iniciat les obres de reparació d'un mur de contenció en el cementeri Verge del Sofratge coincidint amb la demolició parcial de l'antic Burger King situat en la parcel·la contigua, de propietat municipal i recuperada recentment. Este enderrocament parcial va començar dilluns i està sufragat per l'empresa que regentava l'establiment de menjar ràpid.

L'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que sobre la base d'un acord del Consell Assessor d'Escena Urbana, es mantindran els lavabos i el magatzem de l'antic establiment per a donar servici al cementeri Verge del Sofratge. Pérez va visitar ahir el cementeri per a comprovar com avançaven les tasques d'enderrocament parcial i també les obres a l'interior del cementeri.

Pérez i la regidora de Cementeris, Ángela Llorca, han explicat que dins del cementeri s'està actuant sobre un mur que separa diverses zones d'enterrament, on les humitats han provocat "moviments de terra" que estaven afectant els panteons adjacents. Amb estes obres se substituirà el mur actual per un altre de formigó armat, consolidant així el talús, i es crearà una rampa per a salvar el desnivell entre ambdós plataformes i fer este tram totalment accessible. A més, en una zona limítrofa s'eliminaran escalons per a guanyar accessibilitat.

Pel que fa a la parcel·la municipal recuperada, Pérez ha explicat que els tècnics municipals treballen ja en la redacció del projecte d'adequació d'"eixe espai públic que es recupera per al cementeri Verge del Sofratge", amb la finalitat que "tinga un tractament especial i concorde al lloc en el qual es troba i del lloc del qual a partir d'ara serà pòrtic", integrant les instal·lacions que s'han mantingut.