Benidorm exposa davant el Consell Veïnal els detalls de la remodelació de l'avinguda del Mediterrani

Les onze empreses que opten a executar l'obra superen la primera fase de la licitació
0
0
Benidorm exposa davant el Consell Veïnal els detalls de la remodelació de l'avinguda del Mediterrani
Benidorm exposa davant el Consell Veïnal els detalls de la remodelació de l'avinguda del Mediterrani

Els membres del Consell Veïnal han conegut hui de boca dels tècnics municipals els detalls de la primera fase de remodelació de l'avinguda del Mediterrani. En una sessió extraordinària convocada i presidida per l'alcalde, Toni Pérez, els tècnics han exposat als representants veïnals les actuacions previstes i la solució proposada per a la posada al dia d'una de les principals artèries residencial i comercial de Benidorm.

A més de l'alcalde i els tècnics han participat en esta sessió, entre altres, la regidora de Participació Ciutadana, Ma Jesús Pinto; els vicepresidents primer i segon del Consell, Fernando Montes i Cristian Corraini; els representants de les diferents associacions veïnals de la ciutat; i veïns que s'han incorporat a la mateixa en este punt per ser de caràcter obert.

L'alcalde ha manifestat que "amb esta exposició als representants veïnals seguim aprofundint en el caràcter participatiu que ha impregnat este ambiciós projecte des del minut un, ja que en la seua gènesi i conformació s'ha tingut molt present i ha sigut decisiva la veu d'un altre òrgan molt participatiu i consultiu com és el Consell Assessor d'Escena Urbana".

Els membres del Consell Veïnal han rebut de bon grat la remodelació de Mediterrani proposada, que preveu actuar des del carrer El Pont fins a Europa, incloent-hi la plaça de la Hispanitat, el tram pendent de renovar del carrer Dr. Pérez Llorca, el carrer València, l'avinguda de Bilbao i el carrer Periodista i Escriptor Emilio Romero. En total, 28.000 metres quadrats d'actuació en una avinguda que és un eix comercial i de comunicació, i que alberga en el subsòl part de les grans canalitzacions d'aigües de la ciutat.

El gruix de l'obra es concentra en el subsòl, amb la renovació de les xarxes d'aigua potable, residuals i pluvials. A més, el projecte planteja l'actuació en l'escena urbana, la renovació de la xarxa d'enllumenat públic, la instal·lació de controls d'accés, l'ampliació de les plantacions de jardineria, la col·locació de nou mobiliari, la instal·lació d'una font ornamental i un 'tecnohito' de 23 metres d'altura en la plaça de la Hispanitat, i la creació de 'tecnoparades' d'autobús.

Paral·lelament a la sessió del Consell Veïnal, hui s'ha celebrat la primera Mesa de contractació per a determinar quina empresa serà l'encarregada d'executar este projecte valorat en 11,4 milions d'euros. La regidora de Contractació, Lourdes Caselles, ha informat que "les onze empreses que opten a executar l'obra han superat esta primera fase de licitació". Concretament, "totes les empreses complixen amb la garantia exigida per l'Ajuntament i les seues propostes tècniques hauran d'ara ser informades pels tècnics municipals". "Una vegada informades les propostes es convocarà una segona Mesa de contractació en la qual s'obrirà el sobre B, que és el que arreplega la proposta matemàtica de cada empresa", ha apuntat.