Benidorm desactiva el dilluns la plataforma de reserves per a la platja de Llevant i avança a les 21.00 hores el tancament dels arenals

Des del 15 de juny, les platges han registrat 1,8 milions de persones usuàries, i els punts accessibles han atés a més de 1.800
0
0
Benidorm desactiva el dilluns la plataforma de reserves per a la platja de Llevant i avança a les 21.00 hores el tancament dels arenals
Benidorm desactiva el dilluns la plataforma de reserves per a la platja de Llevant i avança a les 21.00 hores el tancament dels arenals

Es manté la parcel·lació dels arenals i els controls d'accés i aforament

A partir del pròxim dilluns, 31 d'agost, la platja de Llevant de Benidorm operarà sense reserva, igual que ho va fer fins a mitjan juliol i com han funcionat la resta de platges de la ciutat des de la seua reobertura el 15 de juny. Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha explicat que "a partir del dilluns es desactiva la plataforma web de reserva", ja que espera un descens de la demanda a les platges. De la mateixa manera, també a partir d'aqueix mateix dia, "s'avançarà a les 21.00 hores l'horari de tancament dels arenals".

En roda de premsa, Toni Pérez ha recordat que el projecte d'ordenació de les platges, el Benidorm Beach Safety, és "des de la seua posada en marxa un projecte viu i modulable que s'ha adaptat a les circumstàncies i realitat de cada moment", atenent variables com la demanda. Justament va ser l'augment de la demanda el que va portar a l'activació de la plataforma de reserves a la platja de Llevant el 17 de juliol. Des de llavors, s'han formalitzat 167.012 reserves de parcel·les, 121.757 d'elles de manera en línia, aconseguint-se en este període les 299.914 persones usuàries en Llevant.

Ara, amb la previsible reducció de la demanda i l'ocupació de les platges, ja no és necessari el sistema de reserves per a "poder garantir, com hem fet fins ara, que tothom gaudi amb total seguretat i tranquil·litat de les nostres platges".

L'alcalde ha recalcat que "quan finalitze la jornada de hui, les platges de Benidorm hauran aconseguit els 1,8 milions de persones usuaris des del 15 de juny", xifra a la qual cal sumar les persones que han accedit a la platja per a donar-se un bany o passejar entre les 07.45 i les 08.45 hores o que ho han fet durant la resta de la jornada fins a les 21.00 hores sense estada en els arenals. Unes dades, ha recalcat, que "revelen el poder d'atracció de les platges de Benidorm", que van aconseguir el seu pic d'ocupació el passat 15 d'agost amb 43.610 persones.

Toni Pérez també ha traslladat les dades d'ús dels dos punts de platges accessibles de Llevant –situat a l'altura de l'avinguda de Múrcia– i del Parc d'Elx. En total, han sigut 1.830 les persones usuàries d'estos punts accessibles que, a diferència d'altres localitats i destins, han estat operatius en tot moment des de la reobertura de les platges. Del total, 1.649 usuaris presentaven diversitat funcional física; 158, diversitat funcional intel·lectual; i 23, diversitat funcional sensorial.

L'alcalde ha avançat que els punts de platges accessibles continuaran operatius, com també seguiran –almenys fins a final de setembre– el control d'accessos i aforaments a les platges, que presta personal de l'empresa concessionària de la gestió integral de platges. Així mateix, també es mantindrà la parcel·lació dels arenals per a garantir les distàncies de seguretat entre les persones usuàries.

Perfil de banyistes de Llevant

Les estadístiques obtingudes a través de les reserves de parcel·les, indiquen que el 94% de les persones usuàries de la platja de Llevant són de procedència nacional, enfront del 6% d'estrangers. Entre les persones usuàries d'origen internacional, el percentatge més gran correspon a turistes de França, seguits de britànics, portuguesos, italians i belgues.

Pel que fa al gènere, el 59,45% dels usuaris han sigut dones; i en criteris d'edat, els rangs més alts han sigut els de persones d'entre 40 i 59 anys –29,38%– i de 25 a 29 anys –24,63%–.