Benidorm condiciona com a aparcament provisional part de la parcel·la reservada per a la futura Comissaria

L'Ajuntament inicia esta actuació, després de relegar el Ministeri a 2024 la construcció de les instal·lacions policials
0
0
Benidorm condiciona com a aparcament provisional part de la parcel·la reservada per a la futura Comissaria
Benidorm condiciona com a aparcament provisional part de la parcel·la reservada per a la futura Comissaria

El PP presentarà una esmena als PGE per a avançar a 2021 les obres de les noves dependències per a la Policia Nacional.

L'Ajuntament de Benidorm condicionarà temporalment i com a aparcament provisional part de la parcel·la del Salt de l'Aigua reservada per a la futura Comissaria del Cos Nacional de Policia, després que "el Govern d'Espanya haja relegat fins a 2024 la construcció del nou edifici policial". Així ho ha informat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha aclarit que "recentment, a pregunta del diputat nacional del Partit Popular Agustín Almodóbar, l'Executiu de Pedro Sánchez va indicar que les noves dependències policials hauran d'esperar almenys tres anys més, una decisió que, sens dubte, ha suposat un pitxer d'aigua freda, ja que el Ministeri de l'Interior compte des de 2017 amb el projecte per a la futura Comissaria redactat pels tècnics municipals de l'Ajuntament".

L'alcalde ha recordat que "l'agost de 2015, el ple va aprovar cedir al Ministeri una parcel·la de 4.971 metres quadrats al costat del Palau de Justícia; un sòl que comptava amb el vistiplau d'Interior en reunir els paràmetres necessaris per a albergar les dependències policials". Dos anys després, "i complint amb el compromís que va adoptar l'Ajuntament amb el Govern d'Espanya per a agilitar la construcció de la Comissaria", l'Ajuntament va presentar el projecte bàsic "seguint tots els paràmetres i exigències marcades pel Ministeri, però des de llavors poc o res hem sabut de la Comissaria".

"Ara, després de comprovar que els PGE demoren la seua construcció fins a 2024, hem considerat que, entretant, és oportú donar a aqueix sòl un ús, en este cas condicionant aproximadament un terç de la parcel·la com a aparcament dissuasiu, seguint amb l'estratègia municipal de foment de la mobilitat sostenible amb la qual en els últims anys hem creat espais d'estacionament en les diferents entrades a Benidorm", ha apuntat.

Concretament, es condicionaran com a aparcament dissuasiu uns 1.800 metres quadrats, generant així prop d'un centenar de places d'estacionament. L'alcalde ha assenyalat que "molts usuaris del Palau de Justícia ja utilitzen part d'este sòl com a aparcament improvisat. A partir d'esta mateixa setmana disposaran d'un espai adequat per a estacionar els seus vehicles, ja que s'ha procedit al desbrossament i anivellat del terreny". De fet, la part baixa de l'aparcament s'ha obert hui mateix.

Projecte de la Comissaria

El projecte bàsic per a la nova comissaria redactat i presentat per l'Ajuntament planteja un edifici amb 9.600 metres quadrats distribuïts en soterrani, planta baixa i dos altures, i que ocupa pràcticament tota la parcel·la. Les instal·lacions compten amb tres espais diferenciats pel seu ús i que no s'entrecreuen com són el públic, el policial i la zona de detenció.

Dins dels espais d'atenció ciutadana, s'instal·laran les dependències per a la tramitació del DNI i el passaport. En la part d'ús exclusiu dels agents, s'ha dissenyat una àmplia galeria de tir, una zona de gimnàs i vestuaris per als agents, un office i un pàrquing per a vehicles policials amb un xicotet taller propi, que se sumen als despatxos i espais de les diferents unitats policials. Pel que respecta a la zona de detinguts, s'ha projectat una comunicació subterrània entre els calabossos i el Palau de Justícia, la qual cosa simplificarà els trasllats.

El grup parlamentari del Partit Popular en el Congrés dels Diputats presentarà una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat, perquè els comptes de 2021 doten ja la partida necessària per a avançar l'inici de les obres al pròxim any.