Benidorm completa la millora de la imatge, accessibilitat i seguretat de l'entorn de La Creu

Este dilluns s'inicia la instal·lació de 442 metres de barana de protecció de fusta que, a més, permetrà generar una zona d'aparcament
0
0
Benidorm completa la millora de la imatge, accessibilitat i seguretat de l'entorn de La Creu
Benidorm completa la millora de la imatge, accessibilitat i seguretat de l'entorn de La Creu

L'Ajuntament de Benidorm completarà en les pròximes setmanes la millora de la imatge, accessibilitat i seguretat de l'entorn de La Creu, un dels enclavaments més icònics de la ciutat. El regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha informat que "este dilluns, 12 d'abril, es comença a instal·lar una barana de fusta en l'avinguda de Tòquio, que dona accés a La Creu, donant així un plus de seguretat al trànsit per als vianants i rodat". "Parlem de 442 metres de barana idèntica a l'existent en l'avinguda Català Chana i que en els trams de major desnivell es configura com a barrera de protecció amb passamans també amb estètica de fusta", ha apuntat.

Amb esta actuació "oferim una protecció a vianants i vehicles, al mateix temps que separem a tots dos", al mateix temps que "en utilitzar la fusta, integrem estos elements de protecció perfectament en l'entorn paisatgístic i millorem la imatge fent-la més amable". A més, es generen noves zones de mirador de la badia de Benidorm.

De Zárate ha avançat que "la instal·lació d'estos més de 440 metres de barana donarà peu al fet que en els trams amb més amplària de via es configuren zones d'aparcament". Així, els tècnics municipals determinaran els punts més idonis per a crear estes noves places que "permetran a la ciutadania estacionar els seus vehicles en un lloc més pròxim a l'accés a La Creu" i des d'ací "gaudir del passeig per este lloc tan emblemàtic i, amb ell, del nostre Parc Natural de la Serra Gelada".

De Zárate ha recordat que "en els últims mesos s'han dut a terme diferents actuacions de millora de la imatge i accessibilitat al voltant de La Creu que, arran d'estos treballs, està despertant un interés renovat tant entre la població local com entre els qui ens visiten".

Així, s'ha millorat la calçada i la senyalització, i s'ha instal·lat il·luminació amb tecnologia 'led' i nou mobiliari, entre el qual destaquen dos berenadors i el banc retolat amb l'eslògan #BenidormTeEspera. A més, des de la Regidoria de Patrimoni Històric, que dirigix Ana Pellicer, s'han instal·lat dos opis que recorden la història del monument –en espanyol, valencià i anglés– il·lustrat amb imatges de la pujada i col·locació, en 1961, de la creu original.

Des de setembre de 2020 està restringit l'accés de vehicles particulars fins a La Creu i el tram final de pujada ha quedat habilitat únicament a vianants, la qual cosa permet gaudir d'un entone privilegiat i unes vistes úniques sobre el Mediterrani i la Badia de Benidorm. No obstant això, aquelles persones amb problemes de mobilitat o d'edat avançada poden sol·licitar autorització enviant un correu electrònic a controlaccesos@benidorm.org.