Benidorm commemora un any més el Dia Mundial de l'Alzheimer plantant-li cara a la malaltia

AFA Marina Baixa presenta los actos de la XV ‘Semana del Alzheimer’ que tendrá lugar del 16 al 23 de septiembre
0
0
Benidorm commemora un any més el Dia Mundial de l'Alzheimer plantant-li cara a la malaltia
Benidorm commemora un any més el Dia Mundial de l'Alzheimer plantant-li cara a la malaltia

L'Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d'Alzheimer de la Marina Baixa (AFA), ha presentat els actes de la quinzena edició de la seua 'Setmana de l'Alzheimer', organitzada en col·laboració amb l'Ajuntament de Benidorm.

La regidora de Benestar, Ángela Llorca, ha assenyalat que amb estos actes, AFA commemora el 21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer, jornada proclamada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a "conscienciar i ajudar a prevenir la malaltia mental". Llorca ha recordat que, a Benidorm i la seua comarca, AFA organitza una "intensa i completa" setmana d'actes que començarà el diumenge 16 i finalitzarà el 23 amb "tot un clàssic", el 'menjar solidari'.

La presidenta d'AFA, Garbiñe Mondragón, que ha acompanyat a l'edil en la presentació de la Setmana de l'Alzheimer, ha agraït "la col·laboració diària" que l'Ajuntament, a través de Benestar Social, presta a la seua associació. Un suport que es traduïx "en la nostra seu", en referència als locals municipals cedits en el Centre Social 'Pepa Esperanza Llinares Llorca' de la Cala, i a la posada en funcionament d'una furgoneta per al trasllat dels usuaris, o el recentment instaurat "servici de menjador de 10.00 a 17.00 hores".

Programa d'actes

Diumenge, 16 de setembre. 18.00 hores. Revetla 'Jo em moc per l'Alzheimer'. Av. Rosa dels Vents de la Vila Joiosa, amb les actuacions de Magic John i l'Escola de Música Roberto Carballo. Activitat promoguda des de l'Associació de Veïns Independent de la Cala de la Vila.

Dilluns, 17 de setembre. 11.00 hores. 'Collage Alzheimer, consciència Social'. Centre Social 'Pepa Esperanza Llinares Llorca'.

Dimarts, 18 de setembre. Excursió a Oriola. 9.00 hores. Eixida des de l'Av. Alfonso Puchades, al costat de l'edifici Don Benito.

Dimecres, 19 de setembre.18.30 hores. Xarrada de Cristina Olmedo en el Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm.

Dijous, 20 de setembre. 19.30 hores. Missa en record als morts durant l'últim any. Parròquia de l'Almudena.

Divendres, 21 de setembre. 12.00. Solta de 'El globus dels records' i lectura de manifest. Plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya. Durant la jornada s'instal·laran meses petitòries als carrers Albereda, Tomás Ortuño (al costat de l'ambulatori i del supermercat Mercadona) i en la plaça de l'Ajuntament. També s'instal·larà una altra en l'Hospital Comarcal de la Marina Baixa.

Dissabte, 22 de setembre. 19.00 hores. 'II Marxa solidària contra l'oblit', promoguda per l'Associació de Veïns Mont Benidorm. En el Passeig de Tamarindos.

Diumenge, 23 de setembre. 14.00 hores. 'Menjar Solidari'. Arroseria La Marina. Menú, 27 euros adults i 11 xiquets. També hi ha un menú 'fila zero' de 10 euros per a les persones que desitgen col·laborar però no puguen acudir.