Benidorm commemora amb Aerbeco el Dia Mundial de les Malalties Estranyes

0
0
Benidorm commemora amb Aerbeco el Dia Mundial de les Malalties Estranyes
Benidorm commemora amb Aerbeco el Dia Mundial de les Malalties Estranyes

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Malalties Estranyes, l'Associació de Malalties Estranyes de Benidorm i Comarca (AERBECO), afiliada a la Federació Espanyola de Malalties Estranyes (FEDER), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm, ha organitzat una sèrie d'activitats lúdiques i participatives amb l'objectiu de conscienciar a la societat i ajudar les persones que patixen aqueixa condició a rebre, de manera oportuna, el degut diagnòstic i tractament per a garantir-los una vida millor.

La programació ha començat a les 10.00 h en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, amb una exhibició de Txikung, activitat física adaptada a les necessitats que patixen este tipus de malalties. A les 11.00, ha tingut lloc la primera sessió de música pop a càrrec dels 40 Principals de Benidorm. Quan el rellotge de l'Ajuntament ha marcat el migdia, el president d'AERBECO, Juan Miguel Martínez Bueno, ha convidat als assistents a la lectura del Manifest pel Dia Mundial de les Malalties Estranyes.

Davant un escenari format per associats a AERBECO, col·lectius socials de Benidorm i una representació de la corporació municipal encapçalada per l'alcalde, Toni Pérez; la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca; la responsable de l'àrea de Sanitat, Mónica Gómez, i altres regidors, han llegit el manifest els col·laboradors de l'associació Paul Fernandes, Pilar Herrero i Laura Sánchez assistits per la vicepresidenta d'AERBECO, Mercedes de la Fuente. Un parlament que ha incidit en la lluita contra estes patologies que, encara que afecten una xicoteta part de la població, presenten una simptomatologia particular molt difícil de diagnosticar i de tractar.

Després de la lectura, ha començat la fi de festa, amb la música de la popular emissora benidormera que s'ha allargat fins a les 14.00 hores.