Benidorm celebra el Dia de l'Arbre amb la plantació d'espècies autòctones

Estudiants de 5é i 6é de Primària del Leonor Canalejas i del Serra Gelada repoblen el 'Bosc dels Xiquets'
0
0
Toni Pérez i Maite Moreno al costat d'unes estudiants en el Dia de l'Arbre.
Toni Pérez i Maite Moreno al costat d'unes estudiants en el Dia de l'Arbre.

Més d'un centenar d'alumnes de 5é i 6é de Primària dels Col·legis d'Educació Infantil i Primària Leonor Canalejas i Serra Gelada, han participat hui en la dihuitena edició del Dia de l'Arbre organitzat per les regidories d'Educació i Medi Ambient amb la col·laboració de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV).

Els xiquets que han realitzat labors de repoblació d'espècies vegetals autòctones en el Bosc dels Xiquets, parcel·la de la Foia del Ca, pertanyent a la SPTCV, han sigut acompanyats en esta tasca per l'alcalde, Toni Pérez; la regidora d'Educació, Maite Moreno; membres de la corporació i personal tècnic de les regidories. El primer edil, que ha plantat amb els joves alguns exemplars, ha posat l'accent en "el verd" amb què es destaca la zona, resultat d'una "tasca de més de dotze anys acudint a esta plantació" i, a més, "compartint un matí magnífic de naturalesa i convivència" amb els estudiants.

La celebració del Dia de l'Arbre pretén fer valdre "la importància de cuidar, de protegir i d'acaronar el nostre medi ambient", ha assenyalat Toni Pérez, especialment "el que està més prop del nostre entorn urbà". L'alcalde ha valorat molt positivament la iniciativa perquè promou entre la població més jove la "conscienciació i la sensibilització" respecte a "la importància de cuidar la naturalesa i el nostre planeta".

Els estudiants, per grups, han realitzat una labor col·lectiva on l'important no era la quantitat d'espècies repoblades, sinó la qualitat del treball realitzat per a garantir la seua subsistència. En este sentit, els tècnics de Medi Ambient i Educació, durant els dies previs han realitzat xarrades en els centres escolars per a explicar-los com fer el treball per a obtindre els millors resultats.

En la jornada de hui els alumnes del Leonor Canalejas i del Serra Gelada han plantat al voltant de tres-cents plantons d'Espart (Macrochloa Tenacissima), Margalló (Chamaerops Humilis), llentiscle (Pistacea Lentisco), Garrofera (Ceratonia Siliqua) i Efedra (Ephedra fragilis).