Benidorm autoritza les obres de l'aparcament subterrani del centre comercial del polígon

Entre taxes i impostos, l'actuació reportarà a les arques municipals més d'un milió d'euros d'ingressos
0
0
Benidorm autoritza les obres de l'aparcament subterrani del centre comercial del polígon
Benidorm autoritza les obres de l'aparcament subterrani del centre comercial del polígon
Entre les dos plantes de pàrquing sumen prop de 2.300 places

L'Ajuntament de Benidorm ha aprovat el projecte d'execució de l'aparcament subterrani del centre comercial projectat en el polígon industrial, i ha autoritzat l'inici de les obres. Així es desprén del decret signat hui per la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, en el qual es dóna viabilitat a la construcció d'este aparcament de més de 62.500 metres quadrats, dividit en dos soterranis i amb prop de 2.300 places, de les quals prop d'un centenar seran accessibles i al voltant de 65 es destinaran a vehicles elèctrics.

Caselles ha explicat que "el projecte d'aparcament presentat per Unibail Rodamco té un pressupost d'execució material de més de 16,4 milions d'euros, la qual cosa es traduïx en un ingrés per a les arques municipals d'una mica més d'un milió d'euros entre taxes i impostos". Concretament, la mercantil haurà de fer front a prop de 659.000 euros en concepte d'ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres) i de més de 380.000 euros per la taxa administrativa.

La responsable d'Urbanisme ha assenyalat que "sobre este edifici d'aparcaments s'alçarà posteriorment el gran centre comercial i d'oci projectat per Unibail i Rodamco, que tindrà més de 120 botigues, hipermercat, i una planta sencera dedicada a l'oci amb huit sales de cinema i més de 20 restaurants".

Caselles ha destacat que "a més de reportar importantíssims ingressos per a les arques municipals, tant la construcció de l'aparcament i del centre comercial com la seua posada en funcionament tindrà una incidència significativa en termes d'ocupació". En total, i segons les estimacions traslladades en el seu moment per la mercantil, l'obertura del centre comercial generarà 1.700 ocupacions directes, als quals se sumen altres 1.000 indirectes derivades de l'obra i del manteniment de les instal·lacions una vegada que estiguen operatives.

Finalment, l'edil ha indicat que "l'imminent inici de les obres de l'aparcament subterrani és el resultat del treball callat però constant fet des de l'Ajuntament amb l'agent urbanitzador del PP 3/1 i amb Unibail Rodamco per a impulsar el desenvolupament del polígon industrial, que estem segurs que serà un pol d'atracció empresarial i de generació d'ocupació i riquesa per a Benidorm".