Benidorm aprova de manera definitiva el pressupost de 2021

Este tràmit permet donar viabilitat a les ajudes enfront de la Covid-19, a les subvencions directes i a les inversions
0
0
Benidorm aprova de manera definitiva el pressupost de 2021
Benidorm aprova de manera definitiva el pressupost de 2021

El ple de l'Ajuntament de Benidorm ha aprovat definitivament amb el vot del govern local el pressupost municipal de 2021 en una sessió telemàtica, extraordinària i urgent. La regidora d'Hisenda, Aida García Mayor, ha indicat que després d'este tràmit es pot "donar viabilitat des de ja a les ajudes municipals enfront de la Covid-19, a les subvencions nominatives recollides en el pressupost i a les inversions previstes per a enguany, moltes d'elles afectades per subvencions de fons europeus". La proposta d'aprovació incloïa la desestimació de l'única al·legació rebuda al pressupost, presentada pel portaveu del grup municipal socialista, Rubén Martínez, sobre la base de l'informe redactat per l'àrea d'Intervenció.

El pressupost municipal de 2021 aconseguix els 115.470.629,53 euros en l'apartat de despeses i els 116.632.811,50 euros en el d'ingressos, llançant un superàvit d'una mica més d'1,1 milions. Com ja va indicar García Mayor durant l'aprovació provisional dels comptes per a este exercici i ha recordat hui l'alcalde, Toni Pérez, les mateixes sorgixen en una "situació condicionada per la pandèmia" i orienten l'acció de l'Ajuntament a contribuir a "superar la crisi", ajudant "a la població resident, a les famílies de Benidorm" i col·laborant "en la reactivació de l'economia local".

El pressupost reserva 6,1 milions d'euros per a ajudes directes a les famílies i al teixit productiu, als quals se sumen la resta de recursos per a despeses i atenció social, com puguen ser beques o prestacions de Benestar Social i Ocupació i altres àrees fins a aconseguir un màxim històric d'inversió en despesa social de 25 milions d'euros. A més, estes partides són ampliables, per la qual cosa la seua consignació pot incrementar-se al llarg de l'any en funció de les necessitats.

L'alcalde ha incidit al fet que amb l'aprovació definitiva del pressupost es pot donar viabilitat a la tramitació de les ajudes enfront de la Covid-19 que "començaran a arribar en cascades"; entre elles les disposades per a les famílies i les bases de les quals s'aprovaran en els pròxims dies i per a les quals s'ha reservat una dotació inicial de 2,5 milions d'euros.

També s'alliberen les subvencions nominatives incloses en el pressupost i que arriben, entre altres entitats, a Creu Roja, l'Associació Doble Amor i la Societat Protectora d'Animals i Plantes.

El mateix ocorre amb les inversions, en molts casos condicionades a l'estricte compliment de terminis d'execució en comptar amb subvencions d'altres administracions, i que se situen en 24,2 milions d'euros. D'estos, 15.093.325 euros els aportarà directament l'Ajuntament –partix d'ells a través de préstecs–, mentre que els 9.498.408,10 euros restants procedixen d'aportacions d'altres administracions públiques i dels agents urbanitzadors dels plans parcials El Murtal i Industrial i vinculats als desenvolupaments d'estos sòls.

L'increment de les inversions ve marcat per l'impuls dels projectes que compta amb subvencions de les diverses administracions, tan europees, com a nacionals, autonòmica i provincial per a iniciar les actuacions incloses en l'EDUSI o les finançades per l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia. En total més de 7,5 milions d'euros.

Pel que respecta al Pressupost Participatiu, aconseguix en 2021 un rècord d'inversió amb 605.000 euros, per damunt del 5% que marca la reglamentació local, i que es destinaran a les propostes traslladades pels veïns.

Després de l'aprovació plenària de hui, el pressupost de 2021 entrarà en vigor de manera efectiva una vegada es publique la setmana vinent en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).