Benidorm aportarà 95.000 euros a les parròquies per a l'atenció a persones en situació de vulnerabilitat

L'Ajuntament signarà convenis per a complementar el lliurament d'aliments frescos i de primera necessitat a famílies afectades pels efectes pandèmia
0
0
Benidorm aportarà 95.000 euros a les parròquies per a l'atenció a persones en situació de vulnerabilitat
Benidorm aportarà 95.000 euros a les parròquies per a l'atenció a persones en situació de vulnerabilitat

Esta mesura se suma les ajudes directes a famílies llançades per a 2021 i que ja estan en fase de resolució

L'Ajuntament de Benidorm entregarà 95.000 euros a sis parròquies de la ciutat per al desenvolupament dels seus programes d'atenció a persones en situació de vulnerabilitat, "reforçant la labor de lliurament d'aliments a famílies afectades pels efectes de la pandèmia", ha informat l'alcalde, Toni Pérez. Així, la parròquia de Sant Jaume i Santa Anna rebrà 20.000 euros, mentre que les esglésies de La nostra Senyora de la Mar, El Bon Pastor, La nostra Senyora de l'Almudena, Sant Joan Baptista i La nostra Senyora del Carme percebran 15.000 euros cadascuna.

L'alcalde ha assenyalat que "amb la signatura de convenis amb estes parròquies seguim la línia d'actuació que vam emprendre l'any passat, en el qual es van entregar 188.500 euros a entitats socials que col·laboren en el repartiment de menjar del Banc d'Aliments". La primera aportació a les parròquies de la ciutat "es va fer durant les setmanes inicials de la pandèmia, en ple estat d'alarma; mentre que la segona, de la qual també van participar altres entitats socials, es va materialitzar al començament de desembre".

"En estos moments –ha aprofundit–, esta necessitat d'ajuda i atenció perdura, ja que la falta d'activitat turística lligada al tancament de comerços i negocis ha provocat que les situacions de vulnerabilitat social i econòmica es mantinguen i fins i tot en molts casos s'hagen agreujat".

"D'ací ve que, a l'espera que altres administracions ajuden com toca a la població i al teixit productiu, l'Ajuntament continue mobilitzant els recursos econòmics necessaris perquè l'esperança continue arribant a les llars i per a contribuir entre tots a superar este moment de gran dificultat", ha subratllat. Per a això, es continuaran impulsant "accions com les ajudes directes llançades en 2021 per a atendre les famílies, per a les quals s'han mobilitzat inicialment 2,5 milions d'euros i que ja han començat a resoldre's; o donant suport a la labor d'entitats socials a través de convenis com els que subscriurem amb les parròquies en els pròxims dies".

L'alcalde ha remarcat que esta aportació de 95.000 euros a les parròquies "permetrà ampliar el radi d'atenció a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i que són, per tant, els qui més estan patint els efectes d'esta crisi sanitària, social i econòmica". Amb esta aportació, "les parròquies adquiriran productes frescos i de primera necessitat i higiene, complementant així l'acció i atenció a estes persones que realitza la Regidoria de Benestar Social a través de diversos programes i ajudes, alguns de caràcter ordinari i altres posats en marxa per a atendre necessitats urgents derivades de la pandèmia".

Concretament, durant l'any passat, la Regidoria va entregar vals de menjar per a l'adquisició de productes frescos i/o de 1a necessitat en supermercats de la ciutat per un import total de 100.000 euros; va destinar 250.000 euros a PEI (Prestacions Econòmiques Individuals) per Covid; i va invertir durant el confinament 15.000 euros en el servici a domicili d'alimentació per a persones en risc. A més, durant el període més dur del confinament va habilitar un alberg per a persones sense llar al qual es van destinar 80.000 euros.