Benidorm alliberarà automàticament les parcel·les reservades de Llevant que no s'ocupen a una determinada hora

A partir de demà divendres, estes parcel·les estaran disponibles en els punts físics d'atenció a les 11.15 i a les 17.45 hores
0
0
Benidorm alliberarà automàticament les parcel·les reservades de Llevant que no s'ocupen a una determinada hora
Benidorm alliberarà automàticament les parcel·les reservades de Llevant que no s'ocupen a una determinada hora

La mesura perseguix incrementar l'aprofitament i ús de la platja que guanya, a més, 56 noves parcel·les. Creix el percentatge de persones que comuniquen la cancel·lació de la seua reserva o l'abandó de la parcel·la abans de l'hora prevista perquè puga ser reutilitzada per altres usuaris.

A partir de demà divendres, 24 de juliol, les parcel·les reserves de la platja de Llevant que no s'ocupen a una determinada hora "s'alliberaran de manera automàtica perquè puguen ser utilitzades per altres persones usuàries". Així ho ha anunciat hui l'alcalde, Toni Pérez, després d'indicar que este canvi perseguix "l'aprofitament i ús de les platges, buscant garantir que el nombre més gran de persones puguen gaudir" de l'arenal de Llevant, que "davant l'increment de la demanda detectat la segona setmana de juliol, des del dia 17 està operant amb el sistema de reserva" a través de la plataforma web www.benidormbeachsafety.es i en els tres punts físics instal·lats a peu de platja –en l'edifici del Torrejó i en el passeig marítim a l'altura de l'avinguda d'Europa i Rincón de l'Oix–.

L'alcalde ha explicat que "aquelles persones usuàries que hagen realitzat la seua reserva per al torn de 'dia complet' o de 'demà' hauran de realitzar l'accés a la seua parcel·la abans de les 11.00 hores", mentre que les del torn de 'vesprada' hauran de fer-lo "abans de les 17.30 hores". Passada aqueixa franja horària "totes aquelles parcel·les que no s'hagen ocupat quedaran alliberades de manera automàtica i podran obtindre's de manera presencial en els punts de taquilla a partir de les 11.15 i 17.45 hores respectivament".

Toni Pérez ha aclarit que esta mesura s'adopta "després de detectar que un percentatge de parcel·les reservades es quedaven sense ocupar". Un percentatge que en els primers dos dies es va situar en el 30% i que a partir de llavors ha registrat "una corba descendent fins a situar-se ahir en el 15%". No obstant això, "es treballa per a reduir este número, sabent que sempre pot haver-hi causes justificades o de força major", i d'aquí ve que demà s'implante la fórmula de l'alliberament automàtic de parcel·les.

Encara que en estos moments continua havent-hi un percentatge de parcel·les que es reserven i no s'ocupen, l'alcalde ha destacat "que cada vegada hi ha major corresponsabilitat per part de les persones usuàries, la qual cosa ha permés incrementar de manera significativa la reutilització d'estes parcel·les". De fet, en els últims quatre dies s'han pogut alliberar més de 1.300 parcel·les reservades gràcies al fet que les persones usuàries, "en un exercici de solidaritat i responsabilitat", han comunicat "la cancel·lació de la seua reserva o la seua eixida de la parcel·la abans d'esgotar el torn seleccionat". Estes parcel·les alliberades s'han posat novament a la disposició de la ciutadania aqueix mateix dia en la plataforma web i en els punts físics.

Toni Pérez ha recordat que hi ha 3 vies d'anul·lació/cancel·lació de reserves: en el formulari de la web www.benidormbeachsafety.es, en el telèfon gratuït 96 506 43 85 o mitjançant comunicació directa al personal d'accessos.

A més del sistema d'alliberament automàtic, l'alcalde ha comunicat una segona novetat: l'increment del nombre de parcel·les a les platges de Llevant i Ponent. Així, i per la "pròpia dinàmica del litoral", s'han creat 56 noves parcel·les a la platja de Llevant, fins a aconseguir les 1.610; mentre que en Ponent són ja 5.561 les parcel·les existents en haver sumat 180 més. Totes les noves parcel·les són blaves, destinades a públic general.

L'alcalde ha recalcat que els canvis que s'han anat produint, com l'avançament de l'horari d'obertura de les reserves a les 09.00 hores, pretenen "millorar la gestió de les platges i el seu aprofitament". "El mateix dia 15 de juny quan es van reobrir les platges –ha apuntat–, ja vam dir que el projecte Benidorm Beach Safety és viu i modulable; un projecte de gestió integral de la platja que s'adapta a les circumstàncies de cada moment i a variables com la demanda". A més d'aqueixes variables i de les necessitats detectades per l'Ajuntament i l'empresa concessionària de la gestió integral de les platges, "els canvis que s'estan operant, i els que començaran a aplicar-se a partir de demà, sorgixen també de l'escolta activa de les propostes de millora que traslladen i ens fan arribar les mateixes persones usuàries, empresariat, grups polítics".

Finalment, Toni Pérez ha informat que "des que es van obrir les platges el 15 de juny fins ahir s'han registrat 588.662 usos entre Llevant, Ponent i Mal *Pas"; i ha recordat que estes dos últimes platges "continuen funcionant com fins ara, sense reserva". Tampoc és necessari reservar quan únicament es vaja a gaudir del bany entre les 07.00 i les 08.45 h i de 09.00 a 21.30 hores sense romandre en l'arenal, podent accedir a la platja de Llevant pels punts d'accés i podent deixar les pertinences en l'espai indicat pel personal de control d'accessos.

Operativa de reserva

La reserva de parcel·les es pot fer a través de la plataforma web www.benidormbeachsafety.es i en els tres punts físics habilitats. Durant el procés de reserva, els usuaris poden triar zona, parcel·la i horari: jornada completa, o ben horari de demà –de 09.00 a 15.00 hores–, o de vesprada –entre les 15.00 i les 21.30 hores–.