Benidorm adequa l'entorn de camins rurals i vies pecuàries

Durant tres setmanes s'han fet tasques de desbrossament i neteja en les partides Plà de l'Assagador i Plà de la Caserna
0
0
Benidorm adequa l'entorn de camins rurals i vies pecuàries
Benidorm adequa l'entorn de camins rurals i vies pecuàries

L'Ajuntament de Benidorm ha adequat l'entorn de camins rurals i vies pecuàries situades en les partides Plà de l'Assagador i Plà de la Caserna, mitjançant "treballs silvícoles consistents en la poda i desbrossament de prop de 15.000 metres quadrats de superfície arbòria", segons ha explicat hui el regidor d'Espai Públic i Neteja Viària, José Ramón González de Zárate.

L'edil ha indicat que "les zones adjacents als camins rurals i vies pecuàries de totes dos partides estan afectades per abocaments incontrolats de restes de poda i en alguns punts estan envaïts per matolls i les branques més baixes dels arbres, la qual cosa dificulta el pas dels vehicles d'emergència, neteja i manteniment, al mateix temps que augmenten el risc d'incendis".

Durant les tres setmanes que han durat els treballs s'ha actuat, entre altres, al voltant del Camí del Plà i dels Torrers i en les bugades de la Caserna i Ricardo. En estos punts també s'ha procedit a la retirada de possibles residus.

De Zárate ha assenyalat que "donada la naturalesa i ubicació dels arbres a podar en totes dos zones s'ha requerit el servici d'operaris especialitzats i maquinària específica" i d'aquí ve que "s'haja recorregut a una empresa externa que, a més d'executar els treball silvícoles s'ha encarregat del transport de totes les restes de poda a l'ecoparc municipal".

Referent a això, ha recordat que "l'ecoparc municipal, situat en la carretera que connecta amb Finestrat, està obert a tota la ciutadania per al depòsit de restes de poda i innombrables residus com a metall, fusta, electrodomèstics, mobles, enderrocs o productes inerts fins a 50 quilos, oli de càrter, bateries d'automòbil, esprais, radiografies o tubs fluorescents, entre altres".

L'adequació de les zones assenyalades ha suposat una inversió de 17.725,34 euros, i se suma a la neteja i desbrossament de prop de 12.000 metres quadrats que s'ha realitzat també des de l'Ajuntament a Serra Gelada.