Benestar Social implanta un Servici Municipal de Mediació per a la resolució de conflictes

Este servici està inclòs dins de les línies d'actuació de l'EDUSI i es prestarà en el centre social 'José Llorca Linares'
0
0
Benestar Social implanta un Servici Municipal de Mediació per a la resolució de conflictes
Benestar Social implanta un Servici Municipal de Mediació per a la resolució de conflictes

Atendrà casos derivats per l'òrgan judicial o per treballadors socials

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Benidorm implantarà un Servici Municipal de Mediació gratuït per a tractar de "gestionar i resoldre conflictes entre dos parts o més per a aconseguir un acord amistós i que siga beneficiós per a totes les persones implicades, evitant així que la disputa es trasllade a la via judicial", segons ha informat hui Ángela Llorca, edil de l'àrea.

La regidora ha assenyalat que "este procés de mediació, prestat per professionals qualificats en esta matèria, contribuïx a no sobrecarregar el treball de l'administració de justícia, en atendre conflictes que poden solucionar-se fora dels tribunals". Es tracta, per tant, d'"una via alternativa i complementària al sistema judicial en la qual les parts reben una ajuda professional neutral i imparcial per a resoldre les seues diferències a través d'un procés de restabliment o millora de la comunicació".

L'edil ha informat que "este Servici de Mediació atendrà casos derivats per l'òrgan judicial o arbitral, o bé els proposats pels professionals en Treball Social de l'Ajuntament".

Llorca ha explicat que l'estructura i funcionament d'este servici ve fixat en el Reglament aprovat provisionalment pel ple el passat 30 de novembre i que "ja és definitiu després de completar-se el període d'exposició pública sense que s'hagen rebut al·legacions al document i publicar-se hui mateix en el Butlletí Oficial de la Província (BOP)".

Segons ha apuntat, "este programa de mediació es troba recollit dins de les línies d'actuació de l'EDUSI Benidorm, per la qual cosa amb la seua posada en marxa avancem en la implantació d'esta estratègia de ciutat i evidenciem el compromís de l'Ajuntament a impulsar les accions contingudes en esta, i que estan orientades a millorar la qualitat de vida de residents i visitants".

Llorca ha avançat que este servici "començarà a prestar-se de seguida en el centre social 'José Llorca Linares', i estarà a càrrec d'experts universitaris en Mediació Familiar, Civil i Mercantil adscrits a la Regidoria de Benestar Social". Una vegada concedida la mediació, "hi haurà possibilitat que la mateixa es desenvolupe de manera telemàtica".

Segons el reglament, que pot consultar-se en l'apartat de Benestar Social de la web municipal (www.benidorm.org) el procés de mediació "no posarà superar els tres mesos, llevat que el professional considere que hi ha una possibilitat d'arribar a acords i sol·licite una pròrroga de dos mesos per a així aconseguir este objectiu".

L'edil ha recalcat que "els avantatges de la mediació són nombroses, ja que es tracta d'un procés voluntari, flexible i ràpid que reduïx la tensió emocional entre les parts en conflicte en restablir la seua comunicació". A més, l'experiència assenyala que "el nivell de compliment dels compromisos acordats entre les parts és molt alt pel fet que les decisions adoptades han sigut aconseguides per estes i no per un tercer"; i ha recalcat que "en cas de no aconseguir-se un enteniment, es pot explorar la via de l'arbitratge".