Av del Mediterrani, la gran artèria de Benidorm, reconvertida en espai saludabe per al vianant

Les seues zones d'ombra reduïxen la temperatura entre 3 i 4 graus respecte als carrers limítrofs
0
0
Un patí elèctric circula sobre el carril bici de l'avinguda del Mediterrani. Davall, González de Zárate i Caselles.
Un patí elèctric circula sobre el carril bici de l'avinguda del Mediterrani. Davall, González de Zárate i Caselles.

La Setmana Europea de la Mobilitat ha celebrat hui diumenge la jornada dedicada als parcs i passejos, en una de les artèries més importants de la ciutat: l'avinguda del Mediterrani, una vegada rehabilitat el seu primer tram entre les places de la Hispanitat i Europa i oberta a la ciutadania, després de la finalització de les obres.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, al costat de la responsable de l'àrea d'Urbanisme, Lourdes Caselles i tècnics municipals, han recorregut el traçat i compartit amb veïns algunes de les fites que suposa esta important actuació municipal referent a mobilitat per als vianants.

D'esta manera, González de Zárate ha reivindicat el nou itinerari que suma "més de 30.000 metres de gaudi per als vianants", amb grans espais d'ombra "que abans ocupaven els cotxes i ara la tenen les persones". El regidor ha aclarit que l'estructura de la via consolida una reducció de temperatures "entre 3 i 4 graus" respecte a les vies limítrofes.

Un altre dels aspectes que criden l'atenció de l'avinguda del Mediterrani i la seua reconversió en un espai saludable més de la ciutat, és la senyalització horitzontal en el mateix asfalt. Amb independència de la instal·lació de senyals verticals que la identifiquen com a zona residencial, els pictogrames de fons blau "amb la casa, el cotxe, o el xiquet jugant a la pilota" que s'han reforçat amb altres marques viàries de figures humanes "deixen ben clar que la prioritat sempre és del vianant". Per això, la jornada dedicada als passejos de la Setmana Europea de la Mobilitat s'ha centrat hui en esta avinguda.