Arranquen les obres del tram urbà que unirà el Passeig de Ponent i l'avinguda Vicente Pérez Devesa

La Unitat d'Actuació 1 Ponent abasta 60.000 m², i preveu la canalització del barranc Rajadell i l'obertura de dos nous carrers arbrats, amb carril bici i servicis Smart City
0
0
Arranquen les obres del tram urbà que unirà el Passeig de Ponent i l'avinguda Vicente Pérez Devesa
Arranquen les obres del tram urbà que unirà el Passeig de Ponent i l'avinguda Vicente Pérez Devesa

Les obres d'urbanització de la Unitat d'Actuació 1 Ponent, que permetrà unir el Passeig de Ponent i l'avinguda Vicente Pérez Devesa, ja s'han iniciat. Es tracta d'un tram de sòl urbà de 60.000 metres quadrats de superfície en el qual s'ha projectat l'obertura de dos nous vials, connectats entre si per un tercer carrer intermedi, que enllaçaran el Passeig de Ponent amb la Via Parc, millorant així la mobilitat i completant la trama urbana d'esta zona de Benidorm.

L'alcalde, Toni Pérez, i la regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, s'han interessat hui per la planificació d'estes obres d'urbanització, que són a càrrec de la mercantil TM Grup Immobiliari i en les quals es donarà prioritat a l'obertura dels nous vials i a la canalització del barranc de Rajadell.

Segons han traslladat els responsables de l'obra a l'alcalde i la regidora, abans de final d'any s'acabarà el vial que discorrerà en paral·lel a les instal·lacions esportives de la urbanització Les Llomes i la rotonda que connectarà este carrer amb l'avinguda de Rajadell, que s'ampliarà i renovarà. També en dates similars s'espera completar la canalització del barranc que quedarà integrada en l'altre vial previst en la unitat d'actuació.

Estos dos carrers tindran una amplària d'entre 16 i 24 metres i a més de la calçada per al trànsit rodat inclouen carrils bici bidireccionals de tres metres d'amplària amb proteccions, i àmplies i accessibles voreres d'entre tres i sis metres. Estes voreres comptaran amb jardineria d'arbustos i amb dos o tres línies d'arbrat. Així, està prevista la plantació de 340 nous arbres de diverses espècies, i la recuperació d'uns 40 més. Addicionalment es crearà uns 1.000 metres quadrats d'espais enjardinats.
En els nous vials s'han dissenyat 112 places d'aparcament, una parada d'autobús adaptada en la intersecció del viari interior amb el Passeig Marítim, i dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Així mateix, la urbanització inclou la implantació de tots els servicis públics, amb una xarxa d'enllumenat de leds i elements propis de la Smart City [ciutat intel·ligent]. Concretament, hi haurà dos punts d'accés wifi, una xarxa de dades d'alta capacitat i una estació del sistema municipal de préstec de bicicletes.

A més de la superfície destinada a dotacions públiques, la Unitat d'Actuació 1 Ponent compta amb sòl residencial i d'ús hoteler.

El projecte refós d'urbanització de la Unitat d'Actuació 1 Ponent va ser aprovat per la Junta de Govern Local, després que el nou agent urbanitzador actualitzara el projecte a les exigències de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) quant a canalització de barrancs. Esta Unitat d'Actuació confronta i connecta amb el Pla Parcial 2/1, la urbanització del qual també serà a càrrec de TM Grup Immobiliari.