Amb el 'Dia sense cotxes' Benidorm acomiada la Setmana Europea de la Mobilitat

Un recorregut a través de l'Anell Ciclista de Llevant per a celebrar el primer premi de la Comunitat Valenciana
0
0
Amb el 'Dia sense cotxes' Benidorm acomiada la Setmana Europea de la Mobilitat
Amb el 'Dia sense cotxes' Benidorm acomiada la Setmana Europea de la Mobilitat

Benidorm commemora hui el 'Dia sense cotxes' emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que finalitza hui. Per este motiu, la Policia Local i tècnics municipals, han instal·lat un punt informatiu en l'avinguda Armada Espanyola, via que prompte quedarà delimitada dins del que serà la primera Zona de Baixes Emissions de la ciutat.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha agraït als agents de la Policia Local la col·laboració prestada al llarg de tota la setmana, especialment hui, en el Dia sense Cotxes' en la labor de sensibilització ciutadana per a "que es note" que "tant la calçada com el passeig són zona per als vianants, zona de bicicleta, zona de patinet, de vehicles de baixes emissions".

D'altra banda, a primera hora del matí, integrants dels clubs ciclistes de la ciutat s'han concentrat en el km 0 de l'Anell Ciclista de Llevant on han sigut rebuts per les regidores d'Esports i Participació Ciutadana, Mariló Cebreros i Ana Pellicer, els qui, juntament amb González de Zárate, han recorregut el seu traçat.

González de Zárate va recordar que fa una setmana, Benidorm va obtindre el primer premi de la Generalitat en la Setmana Europea de la Mobilitat en la categoria de grans ciutats, de més de 50.000 habitants, precisament per l'Anell Ciclista. Per a celebrar-ho, des del Parc de la Séquia Mare, l'escamot ha circulat per l'avinguda de la Comunitat Valenciana, El Estanquet, Severo Ochoa, Ametlla de Mar i avinguda del Mediterrani.

En finalitzar, González de Zárate s'ha dirigit als veïns de Benidorm. "Faig una recomanació –ha dit– que utilitzen la bicicleta, que caminen, que córreguen" perquè "és bo per a la salut" i també en la lluita contra el canvi climàtic i perquè tinguem "menys contaminació a la ciutat".

La Setmana Europea de la Mobilitat ha finalitzat a Benidorm amb una reunió del seu Consell de Mobilitat, Accessibilitat Universal i Energies Sostenibles.