Un Ajuntament més pròxim als veïns amb la 'Guia de servicis per a la ciutadania'

0
0
Un Ajuntament més pròxim als veïns amb la 'Guia de servicis per a la ciutadania'
Un Ajuntament més pròxim als veïns amb la 'Guia de servicis per a la ciutadania'

Inclou un mapa de la ciutat i facilita la realització dels tràmits administratius als ciutadans

La regidora de Participació Ciutadana, María Jesús Pinto, ha presentat este matí la nova 'Guia de servicis per a la ciutadania' que ha editat l'Ajuntament. Un document que té com a objectiu "acostar l'Administració al ciutadà", ha dit l'edil que ha comparegut davant els mitjans de comunicació flanquejada pel director del Taller d'Ocupació 'Benidom V', José Antonio Fernández, i el director de l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), José Antonio Núñez de Cela.

La guia –ha assenyalat Pinto-, és un compendi de les gestions més significatives que es poden dur a terme de forma presencial en les extensions administratives municipals i també en línia, a través de la seu electrònica" de la web municipal. Un instrument de participació ciutadana i "una recopilació dels tràmits més habituals" que es realitzen davant l'administració local.

María Jesús Pinto ha subratllat que la guia s'ha realitzat col·laborativament des de les regidories d'Ocupació, Foment i Desenvolupament Local, i Atenció al Ciutadà a través del Taller d'Ocupació 'Benidorm V', que es va engegar en col·laboració amb el SERVEF (Servici Valencià d'Ocupació i Formació), i finançat pel Fondo Social Europeu. En el taller, els alumnes es formen en 'Operacions auxiliars de servicis administratius i generals' i 'Activitats administratives en la relació amb el client'. Pinto ha agraït "l'esforç" realitzat pels alumnes i el director i s'ha mostrat convençuda que serà "de molta utilitat" per a tots els veïns.

Per a José Antonio Fernández es tracta d'una guia "summament pràctica" amb un mapa de la ciutat "on apareixen els punts i els telèfons d'interés". També ha anunciat que s'està estudiant "realitzar la versió digital" per a acostar "encara més" els servicis al ciutadà; perquè es puga consultar des d'una tauleta, o un telèfon intel·ligent. Per la seua banda, Núñez de Cela, ha puntualitzat que s'han imprés "un total de 5.000 exemplars" amb un cost final de 1.848 euros.

L'Ajuntament de Benidorm ja ha començat la distribució de la guia en totes les dependències municipals. Després de les primeres impressions de tècnics municipals i usuaris, el director de l'AODL ha destacat "la gran utilitat" d'este instrument de participació en àrees com a estadística, recepció, centraleta, registre i "especialment" per a la Regidoria de Benestar Social i la Policia Local.