Ajuntament i Hidraqua inicien una campanya informativa per a evitar la proliferació del mosquit tigre

La ciutadania rebrà juntament amb el rebut de l'aigua un díptic amb les mesures a adoptar en l'àmbit domèstic per a combatre este insecte
0
0
Ajuntament i Hidraqua inicien una campanya informativa per a evitar la proliferació del mosquit tigre
Ajuntament i Hidraqua inicien una campanya informativa per a evitar la proliferació del mosquit tigre

L'Ajuntament de Benidorm i la concessionària de l'aigua potable, Hidraqua, repetixen un any més la campanya per a informar la ciutadania sobre com combatre la proliferació del mosquit tigre (Aedes albopictus). La regidora de Sanitat, Mónica Gómez, ha assenyalat que "més enllà de les actuacions que realitza l'Ajuntament en tots els espais públics i de les quals duu a terme Hidraqua en la xarxa de clavegueram i en els embornals de tota la ciutat, és necessari que també la ciutadania adopte mesures en l'àmbit domèstic, ja que el 90% dels focus es localitza en propietats privades".

"Lluitar contra el mosquit tigre és, per tant, una tasca en la qual hem de participar tots, i per això volem que els veïns i veïnes de Benidorm coneguen quines són les mesures per a evitar l'aparició o proliferació d'este insecte", ha afegit. Per això, un any més, juntament amb el rebut de l'aigua, es remetran 25.000 fullets informatius amb les mesures més importants a adoptar en la llar per a combatre esta espècie de mosquit, que és especialment agressiva i la picada de la qual pot ser molt reactiva.

Bàsicament, les mesures impliquen evitar les xicotetes quantitats d'aigua en els tests o altres recipients, ja que són els llocs més atractius per al mosquit a l'hora de depositar els seus ous. També és important mantindre les piscines i fonts ornamentals en bones condicions higienicosanitàries i amb els tractaments adequats, a més de netejar els desguassos i canaletes.

L'edil de Sanitat ha assenyalat que "si se seguixen atentament estos consells, en unes setmanes haurà disminuït molt el nombre de mosquits"; si bé ha assenyalat que "estes mesures hem d'aplicar-les de manera contínua durant els pròxims mesos".