Ajuntament, entitats festeres i Ecovidrio convoquen la tercera edició de ‘La penya recicla’

Les penyes guanyadores rebran lots de productes típics envasaments en vidre
0
0
Ayuntamiento, entidades festeras y Ecovidrio convocan la tercera edición de ‘La peña recicla’
Ayuntamiento, entidades festeras y Ecovidrio convocan la tercera edición de ‘La peña recicla’
En l'anterior campanya es van aconseguir els 3.300 kg de vidre reciclat.

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Benidorm en col·laboració amb Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió integrada del reciclatge dels envasos de vidre en el nostre país, i a través de les regidories de Medi ambient i Festes, ha convocat la tercera edició de la campanya ‘La penya recicla’ que es desenvoluparà els pròxims dies 10, 11 i 12 de novembre, coincidint amb les Festes Majors Patronals.

Els regidors de Medi ambient i Festes, José Ramón González de Zárate i Jesús Carrobles, al costat del gerent de zona de Ecovidrio, van presentar ahir esta iniciativa en la qual poden participar totes les penyes de la ciutat i que, en l'edició de l'any passat, va aconseguir els 3.300 quilos de vidre reciclat, un “rotund èxit”, ha subratllat González de Zárate, que “s'espera superar en esta tercera convocatòria”.

El responsable de Medi ambient ha assenyalat que s'instal·larà una bàscula geganta en la Plaça de la Contitució a la qual podran acudir els peñistas, en horari de 12.00 a 17.00 hores, per a pesar i reciclar els seus envasos de vidre. Les associacions festeres que obtinguen majors percentatges, seran premiats amb lots de productes típics, també envasats en vidre. Com a novetat, per a la present edició de ‘La penya recicla’ de 2018, González de Zárate ha anunciat que una ‘ecopatrulla’ “visitarà els locals de les penyes” per a sensibilitzar als peñistas “en una important labor de conscienciació de la importància del reciclat”.

González de Zárate ha recordat que esta “és la segona iniciativa mediambiental” que llança l'Ajuntament en estes Festes Majors Patronals, després de l'edició “de 10.000 gots reciclables que es repartiran durant entre les penyes”. En este sentit, Jesús Carrobles ha fet una crida a la participació de totes les penyes “encara que sabem que ja estan bastant conscienciades perquè la ciutat li'l mereix”. L'edil ha ressaltat la importància de conscienciar als “més xicotets” perquè si “veuen que es recicla en les seues penyes també ho faran a casa i en l'escola”.

Per la seua banda, Roberto Fuentes, ha dit que a pesar que “posar d'acord” a les més de 200 penyes de Benidorm “té certa complexitat”, els excel·lents resultats obtinguts en les dues anteriors convocatòries “mereixen la pena”. Fuentes també ha indicat que les penyes disposaran d'una “targeta de registre” a través de la qual s'anirà comptabilitzant la quantitat de vidre reciclada diàriament.

‘La penya recicla’ és una campanya que es promou també en altres localitats valencianes on hi ha penyes festeres, “encara que la primera va ser Benidorm”, ha puntualitzat Fuentes, com l'Alfàs del Pi, Vila-real, Borriana o Castelló de la Plana. Es pot accedir més informació des de la pàgina web www.lapeñarecicla.es.