Aforament complet en la primera jornada d'accés a la platja de Llevant amb reserva de parcel·la

Els espais alliberats abans de l'horari previst s'han reassignat a altres usuaris
0
0
Aforament complet en la primera jornada d'accés a la platja de Llevant amb reserva de parcel·la
Aforament complet en la primera jornada d'accés a la platja de Llevant amb reserva de parcel·la

Quasi el 95% de les parcel·les reservades per a demà s'han gestionat a través de la plataforma web

La primera jornada d'accés i estada a la platja de Llevant mitjançant reserva s'ha saldat amb l'aforament de l'arenal complet durant la major part del dia, si bé el grau d'ocupació ha sigut més elevat en les hores centrals de la jornada. Una reserva que es realitza a través de la plataforma web www.benidormbeachsafety.es i que permet a l'usuari triar zona, parcel·la i horari d'estada a la platja. A més, per a les persones que no disposen de mitjans o accessibilitat tecnològica s'han disposat tres punts físics d'atenció i informació en l'edifici El Torrejó, i en el passeig marítim a l'altura de l'avinguda d'Europa i el Racó de l'Oix.

La regidora de Platges, Mónica Gómez, ha informat que "la tranquil·litat ha sigut la tònica dominant d'esta primera jornada de platja amb reserva en Llevant, i les incidències que han sorgit s'han anat resolent 'in situ' tant en els punts d'atenció física com en els mateixos accessos, on s'ha proporcionat als usuaris tota la informació respecte al nou sistema".

Gómez ha recordat que "diàriament s'obri el procés de reserva de parcel·les per a l'endemà, i que les parcel·les poden reservar-se per a tot el dia, o bé en horari de demà o vesprada", i ha aclarit que "les que s'han alliberat abans de l'hora prevista s'han reassignat a altres usuaris, que d'esta manera han pogut gaudir també de la platja". L'edil ha subratllat que "justament un dels avantatges d'este sistema és que ens oferix al moment la possibilitat de posar a la disposició de la ciutadania les parcel·les que es queden disponibles".

Al migdia s'ha obert la reserva per a demà dissabte. Dos hores i mitja després, una mica més del 80% de les parcel·les ja estaven reservades, majoritàriament per a la jornada completa o per al torn de demà. La titular de Platges ha informat que "quasi el 95% d'aqueixes reserves s'han cursat a través de la plataforma web, mentre que la resta s'han formalitzat en algun dels tres punts físics". El gruix d'eixes reserves presencials corresponen a persones majors de seixanta anys que "en la seua gran majoria troben espai el mateix dia a la platja, ja que disposen de les parcel·les de zona verda, reservades per a aqueixa franja d'edat i persones vulnerables, i que són justament les últimes que es completen".

Després de recordar que les platges de Mal Pas i Ponent continuaran operant "com fins ara, sense necessitat de reserva", Gómez ha aclarit que "hem habilitat este sistema a la platja de Llevant en detectar un increment de la demanda que ens exigix ordenar el flux i aforament de persones usuàries perquè totes puguen gaudir de la platja".

La responsable de Platges ha assenyalat que "som conscients que els canvis necessiten un procés d'adaptació i assimilació per part dels usuaris que, estem convençuts, que entenen que davant la situació excepcional que estem vivint és indispensable ordenar l'ús de les platges perquè el nombre més gran possible d'usuaris disfrute d'elles i ho faça sempre amb seguretat".