La Xarxa DTI celebra la seua segona Comissió Executiva

Toni Pérez posa a la disposició de la xarxa els treballs de Benidorm DTI+segura
0
0
La Xarxa DTI celebra la seua segona Comissió Executiva
La Xarxa DTI celebra la seua segona Comissió Executiva

La ministra de Turisme coincidix amb les propostes de Benidorm: traslladar seguretat i confiança en les destinacions, on innovació i tecnologia seran imprescindibles

Hui s'ha celebrat la segona Comissió Executiva de la Xarxa de Destinacions Turístiques intel·ligents que integren la Secretaria d'Estat de Turisme, Segit.tur, Red.es, FEMP i les representacions dels municipis de Benidorm, Calvià, Sant Sebastià, Pontevedra, Arona, Palència, Avilés i Sant Bartolomé de Tirajana. A esta reunió s'ha sumat la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

La ministra ha destacat que la clau de la futura reactivació del turisme, en línia amb els postulats de Benidorm, residix a "traslladar seguretat i confiança en les destinacions turístiques" i que s'han d'optimitzar al màxim els recursos i les iniciatives, per la qual cosa l'aposta per la innovació és clau.

En eixe sentit, l'alcalde de Benidorm ha assenyalat que "innovació i tecnologia ens faran més fàcil el camí que hem de recórrer en esta nova realitat del turisme". Per a Toni Pérez, "innovació i tecnologia han d'estar presents en totes les accions que emprenguem per a minimitzar els riscos de la Covid-19".

En la seua intervenció, l'alcalde va destacar el full de ruta posat en marxa per a posicionar Benidorm com a DTI+segura i va anunciar que "Benidorm posa a la disposició de la xarxa tot el treball i les iniciatives que va adoptant", Va recordar que la principal premissa de Benidorm és que les seues propostes "siguen *escalables".

Hi ha hagut unanimitat en la consideració que les platges seran el punt de referència en els pròxims dies i que caldrà adoptar en elles "mesures correctes i decisions molt consensuades". La ministra, en este sentit, va abundar a "protocol·litzar l'ús dels espais" per a aconseguir els objectius previstos per a minimitzar els riscos.

Els membres de la Comissió Executiva han coincidit a assenyalar la dificultat de la gestió d'estos espais i en la necessitat que tenen els ajuntaments d'aconseguir les ajudes per a la gestió més eficaç tenint en compte que també la usabilitat de les piscines abocarà a major nombre d'usuaris cap a les platges, per la qual cosa seran necessaris bons protocols per a ús d'estes.