'Tornar al cole', viatge a una infància en blanc i negre que va passar gràcies a 'La Barqueta'

La col·lecció reunix 200 imatges i objectes del segle XX cedides desinteressadament per socis i veïns
0
0
'Tornar al cole', viatge a una infància en blanc i negre que va passar gràcies a 'La Barqueta'
'Tornar al cole', viatge a una infància en blanc i negre que va passar gràcies a 'La Barqueta'

L'Associació Cultural i Recreativa 'La Barqueta' ha inaugurat en la seua seu del carrer Tomás Ortuño l'exposició 'Tornar al cole', una recopilació de 200 fotografies que retrotrauen a l'escola en blanc i negre dels anys 50 del segle passat.

En el seu primer dia de portes obertes, l'exposició ha sigut recorreguda per nombrós públic, entre ells l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i la regidora d'Educació, Maite Moreno, acompanyats per representant dels tres grups polítics amb representació a l'Ajuntament. També, per descomptat, una nodrida delegació de les Festes Majors Patronals de Benidorm amb les reines, Marina Carrillo i Paula Mayor, i el president de la Comissió, Roberto Carretero.

El president d'honor perpetu de la Comissió de Festes, i també de 'La Barqueta', Francisco Llorens, 'Paco Rosera', va exercir de cicerone davant el públic congregat i va respondre a les curiositats dels visitants que, com és habitual, van deixar xicotet el local de l'associació.

"Hem pretés —ha dit Llorens— traslladar-nos anys arrere, quan molts de nosaltres érem encara xiquets i anàvem al col·le a Benidorm". Res més entrar en 'La Barqueta', una taula i una xicoteta cadira conviden al curiós a asseure's per a rememorar els posats de les fotos a l'escola nacional. Imatges en blanc i negre que es van guardar entre els records de la infància i que hui, "gràcies a la col·laboració de socis i amics hem recuperat perquè puga gaudir-les tot el poble de Benidorm", apunta Paco Rosera.

A 'Tornar al col·le' abunden les fotos col·lectives amb el sacerdot, la monja professora o el mestre nacional al mig. També individuals, de cares de no haver trencat mai un plat; o les acolorides, de tonalitats impossibles. No mancada el mapamundi amb països que ja no existixen, el mapa d'Espanya de les dos castelles (la Nova i la Vella) i, només faltaria, l''Enciclopèdia' d'inculcar 'formación del espíritu nacional''. L'exposició exhibix els quaderns Rubio (que encara s'editen), amb els quals s'aprenia cal·ligrafia i a subjectar amb precisió la ploma estilogràfica i algun que un altre TBO i historietes del Guerrero del Antifaz i el Jabato.

'Tornar al cole' és, sens dubte, una mostra recomanada per a nostàlgics i per a aquells que vulguen saber com era el Benidorm que prompte creixeria per a ser la ciutat que és hui dia. L'exposició romandrà oberta fins al pròxim 9 d'octubre, en horari de vesprades, de 18.00 a 21.00 hores.